Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,897 $

Börtönbüntetés fenyegeti a kétszeres magyar olimpiai bajnok vízilabdázót

A Legfőbb Ügyészség a Nemzeti Nyomozó Irodához továbbította a Magyar Vízilabda Szövetség 2018-2022 közötti időszakának pénzügyi átvilágításával kapcsolatos bejelentést.

...svg content...Fotó: Vári Attila és az orosz Alekszandr Akszjonov a Millennium Masters - Orosz Masters Válogatott mérkőzésén a Duna Arénában 2019. augusztus 30-án. A 2000-es sydneyi olimpia magyar-orosz döntőjét „játszották újra”, az olimpián a magyar csapat 13-6-ra győzött, a mesterek összecsapásán Magyarország 13-8-ra nyert Oroszország ellen. MTI/Szigetváry Zsolt
Bűnügy

Kiss László

Szerkesztő

A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) korábbi vezetésének pénzügyi gyakorlata kerülhet az ügyészség vizsgálatának középpontjába, ugyanis az átvilágítási jelentés szerint Vári Attila elnöksége alatt a szövetség pénzügyei átláthatatlanok voltak, és jelentős többletköltségek merültek fel, számolt be róla az Economx.

A jelenlegi MVLSZ-elnök, Madaras Norbert által megrendelt átvilágítás a számviteli nyilvántartások hiányosságaira és egyes kifizetések célszerűségének kérdésességére mutatott rá, középpontban a sportfelszerelések beszerzésének költségével. Soron kívül Fátyolfelhős, napos időnk lesz hétfőn, 19 fok körül alakul a hőmérséklet napközben

A jelentés szerint 2020 és 2022 között a szövetség nettó 378 millió forintért vásárolt sportfelszereléseket a Breitling Sport Kft.-től, az átvilágítást végző cég becslése alapján azonban ezeknek a beszerzéseknek a reális költsége 160-200 millió forint körül lett volna, ami 178-218 millió forintnyi többletköltséget jelent.

Vadai Ágnes is megszólalt

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője írásbeli kérdést intézett Polt Péter legfőbb ügyészhez az ügyben, a legfőbb ügyész pedig válaszában közölte, hogy a beadványt feljelentésként értelmezi, és továbbította azt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodájának.

Az átvilágítási jelentés olyan anomáliákra is fényt derített, mint hogy egyes ruhadarabok kedvezményes ára magasabb volt, mint azok normál ára. A beszerzett sportruházat átlagosan 152 százalékkal került többe, mint a benchmarkban szereplő árak.

Az új vezetés alatt már láthatók a költségcsökkentő intézkedések hatásai, a meccseken használt úszónadrág ára 20 ezer forintról 13 ezer forintra csökkent, emellett az új vezetőség megszüntette azt a szerződést is, amely havi 100 ezer forintos díjat írt elő a beszerzett ruhák tárolásáért.

Gyurcsány Ferenc levezette, szerinte miért volt jobb vele Magyarország

Lesznek szép számmal, akik vitatkozni fognak azon, amiket Gyurcsány Ferenc mondott, mert még mindig tömegek mondják azt, hogy soha nem akarnák újra miniszterelnökként.