Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,57 Ft
Euró
394,13 Ft
Font
468,11 Ft
Bitcoin
61,604 $

Szijjártó Péter: több afrikai országnak nyújtunk segítséget

Több afrikai országnak nyújt segítséget a magyar kormány, mely szorosan összefügg Európa jövőbeli biztonságával.

...svg content...Fotó: Facebook/Szijjártó Péter
Afrika

Kiss László

Szerkesztő

Ugyan Afrika nagyon távol van, rengeteg migráns érkezik onnan, és már tömegével vannak jelen Európában. Súlyos a migrációs válság, és noha Magyarország továbbra sem enged be migránsokat, egyre nagyobb a nyomás, lassan minden oldalról.

„Mi abban vagyunk érdekeltek, hogy Afrika biztonságosan és kiszámíthatóan fejlődjön a következő időszakban, mert ez szükséges Európa jövőbeli biztonságához.” – írta a posztjában Szijjártó Péter a Facebook oldalán. Soron kívül Orbán Viktor, majd Magyar Péter is profilképet váltott az árvízvédelem alatt

Magyarország több afrikai országnak is segítséget nyújt annak érdekében, hogy meg tudják őrizni gazdasági, valamint politikai stabilitásukat.„Magyarország megteszi a magáét ebben a tekintetben is: több afrikai országnak nyújtunk segítséget annak érdekében, hogy meg tudják őrizni gazdasági, valamint politikai stabilitásukat.”

„A mai napon telefonon egyeztettem Sara Beysolow Nyantival, Libéria külügyminiszterével arról, hogy a magyar vállalatok milyen módon tudnak hozzájárulni Libéria fejlődéséhez a digitalizáció, a vízgazdálkodás és az infrastruktúra fejlesztése területén.”

Több megállapodás is született, többek között 25 főre növelik a libériai hallgatóknak adandó ösztöndíjak számát, és ezzel együtt támogatják az ország jelölését az ENSZ Biztonsági Tanácsának nem állandó tagságára. „Egyeztettünk a gazdasági együttműködési megállapodás felgyorsításáról és megállapodtunk abban, hogy 25 főre növeljük a libériai hallgatóknak adandó ösztöndíjak számát és támogatjuk Libéria jelölését az ENSZ Biztonsági Tanácsának nem állandó tagságára.”