Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,07 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,02 Ft
Bitcoin
63,551 $

Duplantis világcsúcsával ért véget az atlétikaversenyek hétfői napja

Armand Duplantis új magaslatokba emelte a rúdugrást a párizsi olimpia pályaversenyeinek negyedik napján.

...svg content...Fotó: A későbbi győztes címvédő svéd Armand Duplantis új olimpiai csúcsot ér el a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi rúdugrásának döntőjében a saint-denis-i Stade de France-ban 2024. augusztus 5-én. MTI/AP/David Goldman
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A párizsi olimpiai játékok atlétikai versenyeinek hétfői napja fantasztikus teljesítményeket és váratlan fordulatokat hozott, ám a nap legjelentősebb eseménye kétségkívül Armand Duplantis világcsúcsa volt a férfi rúdugrás döntőjében.

A 24 éves svéd atléta 6,25 méteres ugrásával nem csupán olimpiai bajnoki címét védte meg, de saját világcsúcsát is megdöntötte. Duplantis teljesítménye árnyékba borította a verseny többi résztvevőjét, bár a döntő így is magas színvonalú küzdelmet hozott. Az ezüstérmet az amerikai Sam Kendricks, a bronzot pedig a görög Emmanuil Karalisz szerezte meg. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

A női diszkoszvetés döntőjében az amerikai Valerie Allman 69,50 méteres dobással védte meg olimpiai címét. A második helyen a kínai Pin Feng végzett, míg a bronzérmet a horvát Sandra Elkasovic nyerte el, aki korábban már kétszer állhatott a dobogó legfelső fokán ebben a számban.

A női 5000 méteres futás drámai fordulatot vett, amikor a favorit kenyai Faith Kipyegont kizárták egy verseny közbeni szabálytalanság miatt. Az aranyérmet így honfitársa, a Kipyegont már verseny közben is legyőző Beatrice Chebet szerezte meg, míg az ezüst a holland Stifan Hassanhoz, a bronz pedig meglepetésre az olasz Nadia Battoclettihez került.

A női 800 méteres síkfutás döntőjében a brit Keely Hodgkinson magabiztos futással szerezte meg az olimpiai bajnoki címet. A második helyen az etióp Tsige Duguma, a harmadikon pedig a kenyai Mary Moora végzett.