Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,79 Ft
Euró
393,87 Ft
Font
468,61 Ft
Bitcoin
63,049 $

Kezdődik a Sziget Fesztivál, lezárják a Budai alsó rakpart egy részét

A közelgő Sziget Fesztivál miatt lezárják a Budai alsó rakpartot a Mozaik utca és a Margit-híd között.

...svg content...Fotó: A befejeződött 29. Sziget Fesztiválról távozó fiatalok az óbudai Hajógyári-szigetre vezető K-hídon 2023. augusztus 16-án. MTI/Mónus Márton
Belföld

Szabó Kata

Szerkesztő

Egy ideje óriási előkészületek zajlanak Óbudán a Sziget Fesztiválom, ami ezen a héten startol el. Sokan már Budapesten vannak, és hamarosan megindulhatnak a Szigetre, míg a többség kedden pattan repülőre, vonatra, buszra és hajóra.

Óriási tömeg indul meg Óbuda felé, ami miatt újabb lezárásokra van szükség. Miután az év egyik legnagyobb eseményéről beszélünk, ami több napon át tart, a rendőrségre szintén kiemelt feladat vár, többek között a lezárások biztosításával. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Jönnek az újabb lezárások

A Sziget Fesztivál miatt hétfőtől jövő keddig naponta 13 órától hajnali 3 óráig időszakosan lezárják a Mozaik utcát, valamint a Budai alsó rakpartot a Mozaik utca és a Margit-híd között – közölte honlapján a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A tájékoztatás szerint az augusztus 7-12 között az Óbudai-szigeten tartott Sziget Fesztivál miatt augusztus 15-én 20 óráig lezárták a Budai alsó rakpart északi szakaszát a Mozaik utca és a bevásárlóközpont parkolója között, az Óbudai-szigetet pedig már korábban lezárták.

A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy a Mozaik utca környékén a megszokottnál jóval több gyalogosra kell számítani, a Szentendrei úton pedig a délutáni és esti órákban a szokottnál erősebb forgalom várható.

A Sziget CityPass by Budapest Card

A BKK a fesztiválra érkezőknek a közösségi közlekedést ajánlja, szerdától augusztus 13-ig a H5-ös HÉV sűrűbben és éjjel-nappal jár a Batthyány tér és Aquincum, illetve Szentendre között. A 226-os autóbusz azonban rövidített útvonalon, a Nyugati pályaudvar és Aquincum között közlekedik, az Óbudai-szigetre nem tér be.

A Sziget CityPass by Budapest Card karszalaggal idén is díjmentesen vehető igénybe a közösségi közlekedés a fővárosban, hétfőtől augusztus 15-ig a BKK a Filatorigát HÉV-állomáson ideiglenes értékesítési pontot is működtet – tették hozzá.

A fesztivál gyalogos útvonalai a korábbi évekhez képest megváltoztak, az idei évtől a HÉV Szentlélek téri megállója közelében levő H-hídi bejáraton már gyalogosok és kerékpárosok sem mehetnek be a fesztiválterületre, a Sziget főbejárata csak a HÉV Filatorigáttól néhány perces sétára levő K-hídon közelíthető meg.

Liner/MTI