Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,79 Ft
Euró
393,87 Ft
Font
468,61 Ft
Bitcoin
63,049 $

Takács Boglárka: Szerettem volna 200-on is elődöntőt futni, de mégis elégedett vagyok

A magyar atléta a vigaszági futam második helyen végzett, ám ez nem volt elegendő az elődöntőbe jutáshoz.

...svg content...Fotó: Takács Boglárka a női 200 méteres síkfutás vigaszágában a 2024-es párizsi nyári olimpián a saint-denis-i Stade de France-ban 2024. augusztus 5-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Sport

Kiss László

Szerkesztő

Takács Boglárka befejezte szereplését a női 200 méteres sprintszámban, miután a magyar országos csúcstartó a vigaszági futamban 23.05 másodperces idővel a második helyen ért célba, ami nem bizonyult elégségesnek az elődöntőbe kerüléshez.

A BHSE versenyzője a Stade de France-ban negyedik alkalommal állt rajthoz. Korábban 100 méteren új országos csúccsal (11.10 mp) jutott elődöntőbe, ahol futamában végül a hetedik helyen zárt. A 200 méteres táv előfutamában azonban nem sikerült megismételnie ezt a teljesítményt, 23.16 másodperces idővel csak a hatodik helyen végzett. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

A hétfői vigaszági versenyben Takács a nyolcas pályán indult. A kanyarból a második helyen jött ki, szorosan követve az elefántcsontparti Maboundou Konét, és bár a célegyenesben egy ideig úgy tűnt, hogy befoghatja riválisát, végül Kone mögött a második helyen ért célba.

A verseny után Takács elmondta: „Jobb volt, mint a tegnapi. Ez egy okosabban és taktikusabban felépített futás volt.” Hozzátette, hogy sikerült megvalósítania, amit eltervezett, és mozgósítani tudta utolsó erőtartalékait, ugyanakkor megjegyezte, hogy már a futam előtt is fáradtnak érezte magát.

„Úgy érzem, hogy sikerült megvalósítani mindent, amit mára elterveztem, és tudtam az utolsó erőtartalékaimat mozgósítani, amire szükség is volt. Gondolkoztam az előbb azon, hogy mit lehetett volna másként esetleg, de azt hiszem, ha az elejét ismét jobban megfutom, akkor ugyanolyan nehéz lett volna a vége, mint tegnap”, nyilatkozta az MTI-nek.

A 22 éves atléta összességében elégedett első olimpiai szereplésével, bár elismerte, hogy szeretett volna 200 méteren is elődöntőbe jutni. „Tegnap nagyon nehéz volt elképzelni, hogy ma újra futok. Azt persze tudtam, hogy futni kell, de azt még nem nagyon tudtam elképzelni, hogy hogyan. Egész délután próbáltam pihenni, de csak feküdtem az ágyamon, és fájtak a lábaim. Nagyon elfáradtam és nem csak fizikálisan, mert ez az olimpia mentálisan is megviseli az embert.”

„Nyilván szerettem volna elődöntőt futni 200-on is, de mégis elégedett vagyok” – tette még hozzá.