Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Hosszú Katinka nem hallgat tovább, nyílt levelet írt a Magyar Úszósporthoz

A Magyar Úszósportnak címezte nyílt levelét Hosszúő Katinka olimpiai bajnok és rekorder, melyben Milák Kristóf is megemlítésre került.

...svg content...Fotó: A késõbbi bronzérmes Hosszú Katinka a nõi 200 méteres vegyesúszás döntõje elõtt az úszó országos bajnokságon a Duna Arénában 2024. április 9-én. MTI/Kovács Tamás
Sport

Szabó Kata

Szerkesztő

Milák Kristóf körül továbbra is nagy a felhajtás, aki egyelőre nem adott interjút a legutóbbi olimpiai címe után, és nincs garancia arra, hogy ez a közeljövőben meg fog történni. Hosszú Katinka szintén a védelmébe vette a fiatal klasszist, és lenyűgözte az, amit látott tőle a legutóbbi döntőben.

Most azonban elérkezettnek látta az időt, arra, hogy nyílt levelet írjon a Magyar Úszósporthoz. A levélben Milák is szóba került a többi súlyos kritika mellett, amire minden bizonnyal lesz válasz a szövetségnek. „Nyílt levél a Magyar Úszósporthoz. Olvasva a magyar közvéleményt, nem értem, miért az újságírókat támadják, ők csak a munkájukat végezték és kommunikálták a MUSZ elnök, a MUSZ szövetségi kapitány és Milák Kristóf edzője szavait.” – fogalmazott a levelében. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

„Nem volt még olyan MUSZ vezetés, aki ennyire károsította volna a legjobb versenyzője felkészülését. Bob Bowman a MUSZ-tól kapott információkból már Olimpia előtt hónapokkal tudta, hogy tanítványát a 200 méter pillangó utolsó 50 méterére kell készítse mint fizikálisan, de leginkább mentálisan.”

Hosszú Katinka reméli, véget ér ez a korszak

„Párizsban Bowman-nak csak annyit kellett Marchandnak mondania: “Te edzettél a világon a legkeményebben, az utolsó 50-en utol fogod érni Milákot, aki alig edzett idén, Te érdemled meg az aranyat.”

Hosszú Katinka azt mondja, sajnálatos módon nem ez az első érem, ami a MUSZ vezetés miatt nem valósul meg, ugyanakkor reméli, hogy az utolsó. Inkább bele sem gondol abba, ha ez történik a világ egyik legjobbjával, akkor mi zajlik a többiekkel. „Sajnos nem ez az első Olimpiai Érem, ami MUSZ vezetés miatt nem valósul meg, de reméljük az utolsó. Milák csak a jéghegy csúcsa, gondoljunk bele, ha a világcsúcstartó olimpiai címvédővel ezt csinálják, mi a jussa a többi versenyzőnek.”

Hosszú azt mondja, alattomos és gerinctelen volt ez a fajta viselkedés, ami után egy forgatókönyvet lát maga előtt, mégpedig azt, hogy a teljes vezérkar lemondjon. „A MUSZ vezetés a teljes ellenkezőjét csinálta, mint ami a dolguk lett volna. A “munkát” ők nem végezték el, sőt hátráltatták. Ilyen alattomos, gerinctelen viselkedés után az egyetlen tisztességes lépés a teljes vezérkar lemondása lenne. Vissza kell vonulniuk a hadszíntérről. De ezúttal nem csak egy előrehozott választással, amit megfélemlítést és zsarolást alkalmazva újra választással semmivé tesznek , hanem véglegesen.”

„Már az én időmben a 80-as generáció és a MUSZ vezetés között is nézeteltérés volt ez a következő generációnál csak hatványozódott. Nem szabadna engedni, hogy tovább károsítsák a Magyar Sportot.”