Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,03 Ft
Euró
394,00 Ft
Font
468,79 Ft
Bitcoin
63,732 $

Magabiztos győzelmet aratott a férfi vízilabda-válogatott Szerbia ellen

Magyarország egy nagyon élvezetes és látványos vízilabda-mérkőzést játszott Szerbia ellen, aminek ideje alatt nem kis gólok születtek.

...svg content...Fotó: Angyal Dániel a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi vízilabdatornáján, a B csoportban játszott Magyarország - Szerbia mérkőzésen a Párizs melletti Nanterre-ben lévő Paris La Défense Arénában 2024. augusztus 5-én. MTI/Kovács Tamás
Sport
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A magyar férfi vízilabda-válogatott továbbra is éremesélyes, és minimális elvárás a csapattól, hogy érmet szerezzenek a párizsi olimpián. Eddig minden mérkőzés egészen más játékot hozott, aminek vannak előnyei és hátránya is, de az, ahogyan Szerbia ellen játszottunk, már igencsak biztató volt.

Az ősi rivális Szerbia nem kezdte rosszul az utolsó csoportmeccset, az első negyed végén 4-2-re vezettek, ami intő jel volt. Szerencsére a magyar csapat reagált erre, és nem is akárhogyan, parádés gólokkal hívta fel magára a figyelmet, és a szerbek hirtelen azon kapták magukat, hogy bajban vannak. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

A második negyedben is repkedtek a gólok, majd jött a harmadik negyed, melynek ideje alatt komoly hátrányba került Szerbia. Ezek után nem volt meglepő, hogy 12-7-es állásnál a szerbek edzője időt kért, egyáltalán nem volt elégedett a helyzettel, azzal, ahogyan a csapata játszott, kezdve a védekezéssel.

Több mint magabiztosan, 15-9-es vezetéssel futhattunk neki az utolsó negyednek. Csak az lehetett a kérdés, hogy mekkora lesz a különbség, ekkor már kissé hitehagyottnak tűntek a szerbek, alig várták, hogy lefújják a meccset. Ezt jelezte az is, hogy a víz alatt elmaradtak a korábban megszokott agresszív csaták, miután már mindkét csapat biztosította a helyét a következő körbe.

Ugyan Szerbia csökkentette a hátrányát, a vereséget nem tudta elkerülni, 17-13 lett a vége. Azzal, hogy Magyarország a csoport harmadik helyén zárt, még biztosan van három mérkőzésünk a párizsi olimpián.

Kemény üzenetet kapott a heccpolitikusnak hívott Magyar Péter a honvédelmi minisztertől

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter „hordószónoknak” nevezte Magyar Pétert, a Tisza Párt vezetőjét.

Van egy figyelemre méltó hiba az OpenAI új modelljénél

Az OpenAI hamarosan bemutatja az o1 elnevezésű, új MI-modelljét, azonban már a megjelenés előtt elkezdte vizsgálni azt az Apollo független mesterségesintelligencia-biztonsági kutatócég.