Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Hámori Luca ellenfelét nem érdeklik a vélemények, aranyérmet akar Párizsban

Iman Helif interjút adott Hámori Luca legyőzését követően a párizsi olimpián, aminek egyértelmű favoritja, fizikálisan nincs nála erősebb a női mezőnyben.

...svg content...Fotó: Hámori Anna Luca (kék) az algériai Imane Khelif elleni küzdelemben, a női ökölvívók 66 kilogrammos súlycsoportjának negyeddöntője után a 2024-es párizsi nyári olimpián az Észak-párizsi Arénában 2024. augusztus 3-án. Hámori Luca az ötödik helyen végzett, miután egyhangú pontozással kikapott a Iman Heliftól. MTI/Czeglédi Zsolt
Sport
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Hámori Luca ugyan vereséget szenvedett Iman Heliffel szemben, akkora pénzdíjat kap a szerepléséért, mintha bronzérmet nyert volna. Nem sokkal később ezen igencsak felháborodott a másik olimpikon bokszoló, aki egy mérkőzést követően kiesett.

Még mindig minden Iman Helifről szól, aki nőnek tartja magát, és azt mondja, az is marad. „Üzenetet küldök a világ minden emberének, hogy tartsák tiszteletben az olimpiai elveket és az Olimpiai Chartát, és tartózkodjanak az összes sportoló megfélemlítésétől, mivel ennek hatalmas hatásai vannak.” – mondta az SNTV-nek adott interjújában vasárnap este. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

„Elpusztíthatja az embereket, megölheti az emberek gondolatait, szellemét és elméjét. Megoszthatja az embereket. Emiatt arra kérem az embereket, tartózkodjanak a zaklatástól.” – folytatta az interjújában Helif.

Nagy volt a nyomás és a fájdalom

A 25 éves sportoló azt mondja, nagy nyomás és fájdalmat viselt el ezen megpróbáltatás miatt, miközben a családja nem lehetett ott vele karrierje legfontosabb eseményén. „Heti két napon tartom a kapcsolatot a családommal. Remélem, nem érintették mélyen őket ez az egész, akik aggódnak értem. Adja Isten, hogy ez a válság aranyéremmel végződjön, mert ez lenne a legjobb válasz.”

Helif nem volt hajlandó válaszolni arra a kérdésre, átesett-e más teszteken, mint a doppingvizsgálat. Erre a kérdésre úgy felelt, nem akar erről beszélni, ami újabb kérdéseket vethet fel vele kapcsolatban, és nem azt erősíti, amit magáról állít. Ezzel együtt köszönetet mondott az Olimpia Bizottságnak, mely az erősen kérdőjeles ügy ellenére is engedi versenyezni, és már most olimpiai érmesnek mondhatja magát.

„Tudom, hogy az Olimpiai Bizottság igazságot szolgáltatott nekem, és örülök a jogorvoslatnak, mert az igazságot bizonyítja. Megjegyezte, az ellene ért támadások nem akadályozhatják meg abban, hogy megpróbálja megszerezni Algéria első olimpiai aranyérmét női ökölvívásban. „Nem érdekel senki véleménye. Éremért jöttem ide, és éremért versenyezni. Azért fogok versenyezni, hogy fejlődjek és jobbá váljak, és ha Isten úgy akarja, fejlődni fogok, mint minden más sportoló.” – idézte az ESPN.

Helif nemigazán követi a közösségi médiát, ahol ezernyi támadás éri, rendkívül megosztóvá vált a személye. „Őszintén szólva, nem követem a közösségi médiát. Van egy mentális egészségügyi csapat, ami nem engedi ezt, különösen az olimpiai játékokon, akár az én, akár más sportolók esetében. Azért vagyok itt, hogy versenyezzek és jó eredményt érjek el.

Nem tagadja, nem tudott uralkodni az érzelmein, az idegein, annyira hatással volt rá az elmúlt pár nap. Emiatt ment a ring közepére Luca legyőzését követően, majd kiintett a szurkolóknak és elsírta magát. „Nem tudtam uralkodni az idegeimen, mert a médiaőrület és a győzelem után vegyes volt az öröm, és egyúttal nagy hatással is volt rám, mivel őszintén szólva mindezt egyáltalán nem volt könnyű átélni. Ez olyan dolog volt, ami árt az ember méltóságának.”

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.