Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Kovács Richárd felháborodott Hámori Luca extra pénzjutalma után

Kovács Richárd azt mondja, ez számára nem a pénzről szól, hanem az elvekről, és most nagyon csalódott emiatt.

...svg content...Fotó: Kovács Richárd a francia Sofiane Oumiha elleni küzdelemben a férfi ökölvívók 63,5 kilogrammos súlycsoportjának negyeddöntőjében a 2024-es párizsi nyári olimpián az Észak-párizsi Arénában 2024. augusztus 1-jén MTI/Illyés Tibor
Sport

Kiss László

Szerkesztő

Hámori Luca nemzetközi szinten is ismertté vált azzal, hogy Iman Helif ellen bokszolhatott, akit sokan férfinak tartanak. Luca higgadtan, fair módon nyilatkozott, és mindent megtett, amit csak lehetett, ugyanakkor végig érezte, nem nyerhet.

Azzal, hogy kikapott Helif ellen, az 5. helyen zárt, ami ugyancsak történelmi tett, de a Magyar Ökölvívó Szakszövetség úgy döntött, megtoldja Luca pénzjutalmát, mintha csak bronzérmet nyert volna. Ennek értelmében nem közel 16 millió forintit kap, hanem több mint 31,3 milliót, ami már igencsak jelentős összeg. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Kovács Richárd, aki végül egy meccsig jutott a párizsi olimpián, reagált a hírekre, és nem vette jó néven a dolgot. Már csak amiatt sem, mert nagy nevet győzött le, otthagyta az állását és hónapokon át nem látta a gyerekét.

Az életét tette fel az olimpiára

„Idén az egész életemet feltettem az olimpiára, arra hogy a nemzetemet képviseljem, és a Magyar Ökölvívó Szakszövetséget, mivel éveken keresztül vittem a hátamon az eredményekkel az itthoni boxot! Ott hagytam az állásom. Hónapokig nem láttam a gyermekem! Hazahoztam márciusban egy EB bronz érmet az olimpia előtt!” – írta a posztjában a Facebook oldalán a bokszoló.

„Most pedig megkaptam, hogy én csak egy meccset nyertem az olimpián, így engem ez nem érint ez a kezdeményezés! (Legyőztem egy olimpiai bronzérmest, hiszen ez itt nálunk mindennapos az ökölvívásban!) Nem érdekel a pénz, sosem érdekelt! De, az igazságtalanság igen!” – folytatta a bejegyzésében.

Richárd hamarosan mindenkit tájékoztatni fog arról, hogyan döntött a pályafutásáról, mely másképpen is alakulhatott volna Párizsban, amivel egy nagy álma valósulhatott meg. „Köszönöm Magyarország hogy ti mellettem álltatok és álltok! A pályafutásom folytatásáról tájékoztatni fogok Mindenkit!”