Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,94 Ft
Euró
394,05 Ft
Font
469,96 Ft
Bitcoin
63,621 $

Teljes mértékben vállalja a felelősséget a férfi kézilabda-válogatott edzője

Chema Rodríguez egy kiváló edző, aki teljes mértékben vállalja a felelősséget a férfi kézilabda-válogatott idő előtti kieséséért a párizsi olimpián.

...svg content...Fotó: Chema Rodríguez, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi kézilabdatornája B csoportjában játszott Magyarország - Egyiptom mérkõzésen a Dél-párizsi Arénában 2024. július 27-én. Az egyiptomi válogatott 35-32-re gyõzött. MTI/Czeglédi Zsolt
Sport
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A magyar csapat kikapott a franciáktól, így már nincsenek versenyben Párizsban az olimpiai érmekért. Akik látták a mérkőzéseket, elejétől a végéig, pontosan tudják, hogy nem kevés alkalommal dolgozott ellenük a balszerencse, és egyes játékvezetők is véleményes ítéleteket hoztak.

Megérdemelte volna a továbbjutást Magyarország, és függetlenül az eredménytől, továbbra is Chema Rodríguez a megfelelő ember a csapat irányítására, amiben sok a potenciál. Gyakorlatilag semmi szerencsénk nem volt az ötkarikás játékokon, így ezt most még nehezebb feldolgozni, mintha egyszerűen rosszul játszottunk volna. Soron kívül Orbán Viktor elmondta, mikor akaszthatja szögre a gumicsizmáját

„Úgy gondoltuk, tudunk valami nagyszerűt alkotni, a negyeddöntőbe akartunk jutni. Öt jó mérkőzést játszottunk, de ez nem volt elég. Az ötből négyet elveszítettünk” – nyilatkozott a könnyeivel küszködve Chema Rodríguez szövetségi kapitány.

Ez most nagyon fáj

„Közel voltunk a franciákhoz, a dánokhoz, a norvégokhoz, az egyiptomiakhoz, de négyszer kikaptunk. És ezt nagyon nehéz feldolgozni, mert ezek a srácok elképesztőek, úgy dolgoznak, mint az őrültek, a faluban végig fókuszáltak maradtak, csak a mérkőzésekkel foglalkoztak és az utolsó meccs végéig kemény munkát tettek bele. És mindezek után ez nem elég.”

Chema Rodríguez kész vállalni a felelősséget, de arról sincs, hogy lemondana, mert nincs miért, ha a teljes képet nézzük. „Talán az én hibám, mindaz, amivel támadásban készültünk, nem működött ma, komoly gondjaink voltak elöl” – ismerte el és egyben többször elnézést kért ezért. Ha úgy érzed, hogy jól dolgozol és van esélyed, de a végén még sincs semmi, az nagyon nehéz.”.

Mikler Roland is nagyon szomorú, tudják jól, hogy ennek meg kellett volna lennie, ám a szerencse forgandó. Talán az USA-ban minden más lesz négy év múlva, kijárna már ez a válogatottnak. „De azért meg nem lehetünk szomorúak, mert a csapat szerintem ma is megmutatta, hogy igenis megvan benne az az erő, meg teljesítmény, ami akár elegendő is lehetett volna a francia válogatott ellen” – vette át a szót Mikler Roland.

„A végén talán ők egy kicsit szerencsésebbek voltak, mi akkor hibáztunk többet, amikor már rezgett a léc. De nagyon büszke vagyok a csapatra, a teljesítményre, és arra, hogy egy kicsit kivehettem a részemet ebből az olimpiából.”

Micsoda fordulat: Magyar Péter örülne, ha Vitézy Dávid lenne a főpolgármester-helyettes, a Kutyapárttal is szövetkezne

Mint kiderült, Magyar Péter, Vitézy Dávid és Kovács Gergely nemrég titokban tárgyalt egy esetleges koalíció lehetőségéről.

Bajnokok Ligája: videón az év egyik legnagyobb védése, hihetetlen volt

Az Arsenal kapusa, Raya sokat tett azért, hogy az Arsenal ne kerüljön még kellemetlenebb helyzetbe az Atalanta ellen a Bajnokok Ligájában.