Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,94 Ft
Euró
394,05 Ft
Font
469,96 Ft
Bitcoin
63,621 $

Betlehem Dávid szimplán fantasztikus, de kissé csalódott is

Mivel egyetlen helyezésre volt Betlehem Dávid az olimpia bronzéremtől, érthető módon kissé csalódott, ugyanakkor büszke is.

...svg content...Fotó: A későbbi negyedik helyezett Betlehem Dávid a férfi 1500 méteres gyorsúszás döntõjében a 2024-es párizsi nyári olimpián a Párizs melletti Nanterre-ben lévõ Paris La Défense Arénában 2024. augusztus 4-én. MTI/Kovács Tamás
Sport
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Betlehem nagyot úszott 1500 méteren a döntőben, és eleinte úgy tűnt, harcban lehet a harmadik helyért. Később nyilvánvalóvá vált, hogy az első hármat senki nem érheti utol, így nem maradt más esély, mint a 4. hely megszerzése.

Végül sikerrel járt egy nagyon erős hajrának köszönhetően, ráadásul fantasztikus időt úszott. Olyannyira kiváló időt ment, hogy az utolsó 50 méteren gyorsabb volt, mint a győztes, így közel 5 másodpercet faragott az országos csúcsból. Soron kívül Orbán Viktor elmondta, mikor akaszthatja szögre a gumicsizmáját

„Jó úszás volt, kicsit sajnálom, hogy nem lett meg a harmadik hely. Különösebben nem akartam nagy taktikát kidolgozni, megpróbáltam egy egyenletes utazó tempót felvenni.” – mondta az úszását követően Dávid, aki elégedett lehet a teljesítményével.

„Wiffent kicsit későn vettem észre, hogy nem bírja a tempót Finke-kel és Paltrinierivel, de azért összességében örülök a jó időnek.” – folytatta a magyar úszó, aki ettől a ponttól kezdődően már maximálisan a 10 kilométeres nyíltvízi versenyre koncentrál, ahol szintén éremre fog hajtani.

Liner/MTI

Micsoda fordulat: Magyar Péter örülne, ha Vitézy Dávid lenne a főpolgármester-helyettes, a Kutyapárttal is szövetkezne

Mint kiderült, Magyar Péter, Vitézy Dávid és Kovács Gergely nemrég titokban tárgyalt egy esetleges koalíció lehetőségéről.