Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,94 Ft
Euró
394,05 Ft
Font
469,96 Ft
Bitcoin
63,621 $

Vas Kata Blanka az olimpiai negyedik hely után: „Most sírni tudnék”

A magyar kerékpáros centikkel maradt le az éremről a párizsi olimpia női országúti mezőnyversenyében.

...svg content...Fotó: A negyedik helyezett Vas Blanka a célban 2024-es párizsi nyári olimpia női országúti kerékpárosok mezőnyversenyében a Trocadero téren 2024. augusztus 4-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A 22 éves magyar kerékpáros Vas Kata Blanka az előkelő negyedik helyen végzett a párizsi olimpia női országúti mezőnyversenyében vasárnap. A 158 kilométeres távon Vas szoros versenyben volt az éremért, de végül centikkel maradt le a dobogóról.

A verseny végén Vas a holland Marianne Vosszal és a belga Lotte Kopeckyvel küzdött az ezüstéremért, a feladat nehézségét pedig jól jelezte, hogy Vos 2012-es olimpiai bajnok és háromszoros világbajnok, míg Kopecky a jelenlegi világbajnoki címvédő. A hajrában Vas végül nem tudta megelőzni tapasztalt riválisait, így a negyedik helyen ért célba. Soron kívül Árvízhelyzet: nagyon fontos információkat közölt a nyugdíjak kapcsán a Magyar Posta

A verseny után Vas némiképp csalódottan értékelt, és úgy érzi, hibázott, amikor az amerikai Kristen Faulkner támadásakor hezitált.

„Előre nem volt kitalálva semmi a versenyre, csak volt pár ember a fejemben, akik jók lehetnek és ez be is bizonyosodott menet közben, hogy jól gondoltam. Próbáltam Vos és Kopecky kerekét követni és a verseny jól is alakult, de aztán volt egy kis hezitálás a részemről, amikor Kristen Faulkner támadott. Azt hiszem, az volt egy nagy hiba, hogy ott feladtam és úgy gondoltam, hogy nem lehet meg”, mondta.

Vas abban reménykedett, hogy Vos és Kopecky is megindul Faulkner után, az pedig, hogy nem tették, némiképp meglepte őt.

„Nem dolgoztam velük együtt, mert úgy gondoltam, hogy nekik kell dolgozni, hiszen ők a nagy nevek, ők a leggyorsabbak. Igazából még vissza kell néznem, mi is történt ott, most még kicsit butának érzem magam”, tette hozzá.

Vas, aki egy héttel korábban a tizedik helyen végzett a hegyikerékpár versenyszámban, vegyes érzelmekkel zárta a versenyt, hiszen bár elégedett volt azzal, hogy az élmezőnyben tudott maradni a verseny végéig, csalódottságát sem rejtette véka alá a negyedik helyezés miatt.

„Most sírni tudnék. Nem tudom, hányadik negyedik helyem ez. Sajnálom”, nyilatkozta az MTI-nek a verseny után az U23-as világbajnok magyar kerékpáros.

Micsoda fordulat: Magyar Péter örülne, ha Vitézy Dávid lenne a főpolgármester-helyettes, a Kutyapárttal is szövetkezne

Mint kiderült, Magyar Péter, Vitézy Dávid és Kovács Gergely nemrég titokban tárgyalt egy esetleges koalíció lehetőségéről.