Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Hamisnak bizonyult a nógrádi medvéről készült videó

A felvétel meglehetősen gyorsan elterjedt az interneten, de úgy tűnik, kamu lehet, nem Cerednél készült.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Pénteken elterjedt egy videó a közösségi médiában, amelyen egy anyamedve és bocsai láthatók a Nógrád vármegyei Cerednél. A felvételt azonban időközben eltávolították, melynek okáról a Sokszínű Vidék a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságánál érdeklődött. Papp Ferenc, a Nógrádi Tájegység természetvédelmi őre azt mondta, kollégái már találkoztak pénteken ezzel a rövid filmmel, és átküldték neki.

„Az egyértelmű, hogy a felvételen medvéket látunk, de biztosan kijelenthető, hogy nem Cereden. A helyszín a szalagkorlátból is egyértelműen kizárható, ám hogy hol készülhetett, azt pontosan nem tudjuk” – magyarázta. A szakember hozzátette: a felvételen a medvék meglepően szelídek, látható, ahogy kukoricát esznek, és a videót készítők milyen közel állnak az állatokhoz. Soron kívül Nem visz magával atomfegyvereket az USA hadserege Magyarországra

Magyarországon azonban ilyen esettel még nem találkoztak – írja a lap. „Még tavaly decemberben volt felénk egy általunk is bizonyított észlelés, akkor egy egyedet láttak, egyébként hazánkban még nem készült olyan hitelesített felvétel, amin ennyire fiatal egyed és az anyamedve lenne megörökítve” – emelte ki.

Végül még Papp Ferenc hozzáfűzte azt is, hogy csak Erdélyben lehet ilyen „szelíd medvés” képet készíteni. A videó megosztásának célja továbbra is kérdéses, talán valaki tréfából tette fel azt a netre, de igazából csak találgatni lehet. Ebben a korábbi cikkünkben pedig arról is beszámoltunk, hogy idén már 41 medvét lőttek ki Szlovákiában, ugyanis az állatok veszélyt jelentettek az emberekre.

Csak óvatosan az ingyenes szoftverekkel, egyre több veszélyes van közöttük

Többségüket nem frissítik, a biztonsági réseket kíméletlenül kihasználják.

Nem visz magával atomfegyvereket az USA hadserege Magyarországra

A Honvédelmi Minisztérium egyértelművé tette, nincs szó arról, hogy az amerikai hadsereg Magyarország területére atomfegyvereket telepítene.

Több mint 150 kínai katonai repülőgép vette körül Tajvant

Tajvan védelmi minisztériuma számolt be arról, hogy Kína ismét nagyszabású hadgyakorlatokat tartott, melynek keretében 153 kínai katonai repülőgéppel vették körül a szigetországot. A tajvani nemzetvédelmi minisztérium is kiadott egy közleményt az ügyben, melyben megerősítette, hogy rekordszámú repülőgépet észleltek a kedd reggel 6 óráig eltelt 25 órában, hozzátéve, hogy Kína újabb hadgyakorlatai ismét fokozták a feszültséget […]