Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,21 Ft
Euró
394,32 Ft
Font
469,66 Ft
Bitcoin
63,491 $

Takács Boglárka nyilatkozott: talán túl erősen kezdtem

Megjegyezte: a reményfutammal még nem foglalkozott, mert „esze ágában” nem volt még egy 200-at futni.

...svg content...Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Sport
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Ahogy azt már korábban megírtuk, Takács Boglárka a reményfutamba került női 200 méteres síkfutásban vasárnap a párizsi olimpián. A 22 éves sprinter 100 méteren pénteken megjavította saját országos csúcsát (11.10 mp) és bejutott az elődöntőbe, végül a 18. helyen végzett. Azt követően úgy fogalmazott, ami hiányérzete maradt 100-on, azt megpróbálja belerakni a 200-ba és ott is magyar rekordot dönteni.

Érdemes hozzátenni: tavaly 42 éves csúcsot írt át (22.77 mp), majd idén májusban 22.71-re javította. A kétszeres U23-as Európa-bajnoki ezüstérmes Takács Boglárkára legalább két futás várt a félkörös távon, ugyanis az előfutamból az első három helyezettek kerültek egyből az elődöntőbe, a többiek a hétfői reményfutamban folytathatják. A Honvéd atlétája a hármas pályán jól futotta meg az első százat, a célegyenesbe fordulva úgy tűnt, van esélye továbbjutó helyen végezni, végül azonban többen lehajrázták és 23.16 másodperccel hatodik lett. Soron kívül Árvízhelyzet: nagyon fontos információkat közölt a nyugdíjak kapcsán a Magyar Posta

A sportoló nemrégiben interjút adott, egészen pontosan azt nyilatkozta: „Az edzőm azt kérte, hogy szeretne egy olyan futást látni, amikor el merem vállalni a 200 métert és nem óvatosan, félve kezdem el, aztán a végén kezdek kapaszkodni. Az volt a terv, hogy a kanyarból kifutás során olyan sebességet szerzek, amellyel jó pozícióba tudok kerülni. Szerintem talán túl erősen kezdtem, mert a kanyar után azt éreztem, hogy meglesz az első három hely valamelyike, mert úgy szokott lenni, hogy onnantól még tudok gyorsulni. Csakhogy nem tudtam, egyre rosszabb lett, csak próbáltam tartani a mozgást”.

Elmondása szerint a reményfutammal még nem foglalkozott, mert „esze ágában” nem volt még egy 200-at futni – írja az MTI. Takács Boglárka még hozzátette: „Úgy terveztük, hogy a mai futamból kell továbbjutni az elődöntőbe, és ez meg is lehetett volna”. Mint fogalmazott, a szombati 100-as elődöntő után doppingvizsgálatra kellett mennie, majd fél 2-kor került ágyba, így öt órája maradt pihenni.

Micsoda fordulat: Magyar Péter örülne, ha Vitézy Dávid lenne a főpolgármester-helyettes, a Kutyapárttal is szövetkezne

Mint kiderült, Magyar Péter, Vitézy Dávid és Kovács Gergely nemrég titokban tárgyalt egy esetleges koalíció lehetőségéről.