Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,07 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,02 Ft
Bitcoin
63,551 $

Hámori Luca bronzéremért járó pénzdíjat kap a párizsi olimpiáért

Hámori Luca pénzdíját végül kiegészítik, és akkora összeget fog kapni a párizsi szerepléséért, mintha bronzérmet szerzett volna.

...svg content...Fotó: Hámori Anna Luca (kék) az algériai Imane Khelif elleni küzdelemben, a nõi ökölvívók 66 kilogrammos súlycsoportjának negyeddöntõjében a 2024-es párizsi nyári olimpián az Észak-párizsi Arénában 2024. augusztus 3-án. Hámori Luca az ötödik helyen végzett, miután egyhangú pontozással kikapott a Iman Heliftól. MTI/Czeglédi Zsolt
Sport

Szabó Kata

Szerkesztő

Hámori Luca ugyan vereséget szenvedett a férfinak tartott Iman Helif ellen, nem kérdés, ki volt a mérkőzés hőse. Később Helif azt üzente, nőnek tartja magát, és az is marad, amiben sokan kételkednek, többek között a róla megjelent felvételek miatt is.

Fürjes Balázs reméli, a NOB helyes döntéseket hoz majd, de arra nem számíthatunk, hogy Helifet eltiltják. Sőt, sokkal valószínűbb, hogy olimpiai aranyérmes lesz, amivel még inkább megosztja majd a közvéleményt. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Orbán Viktor miniszterelnök is üzent a bajnokunknak, aki pénzügyi szinten sem jött ki rosszul ebből az egészből, hiába lett ötödik. Más kérdés, lehetséges, megnyerte volna az olimpiát, de ezt már soha nem tudjuk meg. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség pedig úgy döntött, külön jutalmazza Lucát a teljesítménye láttán.

„Berkó Lajos tájékoztatása szerint a Magyar Ökölvívó Szakszövetség Hámori Luca pontszerzéséért járó pénzjutalmát kiegészíti a bronzéremért járó összegre! A MÖSZ ezúton is szívből gratulál a magyar csapatnak, kiemelten a két pontszerző versenyzőnek, bízva abban, hogy a párizsi sikerek jó alapot adnak a sikeres folytatásra!” – olvasható a hivatalos közleményben.