Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,86 Ft
Euró
393,87 Ft
Font
468,85 Ft
Bitcoin
63,034 $

A Vatikán is megszólalt az olimpiai megnyitóval kapcsolatban

A közleményben egyebek mellett azt hangsúlyozták, hogy sajnálatukat fejezik ki a keresztényeket ért sérelem miatt.

...svg content...Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Európa
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint azt már megírtuk, a párizsi olimpia megnyitója többekben ellenérzéseket keltett, egyebek mellett Donald Trump volt amerikai elnök is hasonló véleményen volt. Ő például úgy fogalmazott, hogy nagyon nyitott gondolkodásúnak tartja magát, de „szégyennek tartja, amit tettek”. Később pedig a művészeti igazgató is megszólalt az olimpiai megnyitót ért kritikák után.

Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy ügyészségi vizsgálat indult a megnyitó rendezője és szereplői elleni zaklatások ügyében, amiből igen nagy botrány kerekedett. Most pedig az AP News arról ír, egy héttel a párizsi olimpia megnyitóünnepsége után a Vatikán is megszólalt, közleményben fejezte ki „sajnálatát a keresztényeket ért sérelem miatt”. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

A közlemény nem nevesíti, mire is gondolnak pontosan, de valószínűleg Az utolsó vacsorának gondolt nyitóképről van szó. Mint fogalmaztak, a Szentszéket „elszomorították a párizsi olimpiai játékok megnyitó ünnepségének bizonyos jelenetei”, és csak csatlakozni tud azokhoz, akik az utóbbi időszakban sajnálatukat fejezték ki a keresztényeket és egyéb vallások híveit ért sérelem miatt.

„Egy olyan rangos eseményen, ahol az egész világ a közös értékek mentén áll ki, nem szabadna olyan utalásokat tenni, amelyek kigúnyolják sokak vallási meggyőződését” – emelték ki. A Vatikán szóvivője viszont azt nem árulta el, hogy miért csak most, egy héttel az esemény után reagálnak a történtekre, miután katolikus vezetők világszerte felháborodásukat fejezték ki a jelenet miatt.

Kínában hamarosan már robotszakácsok főzhetnek az éttermekben

Megkapták az első élelmiszeripari működési engedélyt a hatóságoktól.

Már tudni, mikor élesíti a Google az Android 15-öt

Már nem kell egy egész hónapot várni arra, hogy a Google kiadja a Pixel-telefonokra az új operációs rendszerét, a többi mobilgyártót illetően viszont még egy kis időbe telik mindez.