Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,97 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
468,71 Ft
Bitcoin
63,030 $

A svédek várnak a magyarokra a női kézilabda olimpiai negyeddöntőjében

A magyar női kézilabda-válogatott Svédországgal mérkőzik a legjobb négy közé jutásért a párizsi olimpián.

...svg content...Fotó: A magyar válogatott játékosai, miután 30-26-ra kikaptak Hollandiától a 2024-es párizsi nyári olimpia női kézilabdatornájának B csoportjában játszott mérkőzésen a Dél-párizsi Arénában 2024. augusztus 3-án. MTI/Illyés Tibor
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A párizsi olimpiai játékok női kézilabda tornáján eldőlt, hogy a magyar válogatott Svédországgal küzd meg a negyeddöntőben. A skandináv csapat a csoportkör második helyén végzett, míg a magyar együttes a másik hatosban a harmadik pozíciót szerezte meg.

A svéd válogatott útja a negyeddöntőbe nem volt zökkenőmentes, az utolsó csoportmérkőzésen ugyanis vereséget szenvedtek Szlovéniától, ami jelentősen befolyásolta a csoport végső állását. Ezzel egyidőben Norvégia és Dánia sikerrel zárta a csoportkört, ami három csapat között holtversenyt eredményezett. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

A pontozási rendszer sajátosságai miatt a norvég, svéd és dán csapat egyaránt nyolc ponttal fejezte be a csoportkört. Az azonos pontszám miatt az egymás elleni eredmények döntöttek a végső sorrendről. Ez alapján alakult ki a Norvégia, Svédország, Dánia sorrend a csoportban.

A negyeddöntős párosítások kialakításánál a csoportok közötti keresztbejátszás elve érvényesült. Ennek eredményeként a magyar csapat, amely saját csoportjában a harmadik helyen végzett, a másik csoport második helyezettjével, Svédországgal került össze.