Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Gyulay Zsolt Hámori Lucáról: „Ez volt a maximum, amit ki tudott hozni ebből”

Gyulay Zsolt is megszólalt azt követően, hogy Hámori Luca megküzdött Iman Heliffel a párizsi olimpián.

...svg content...Fotó: Hámori Anna Luca (kék) az algériai Imane Khelif elleni küzdelemben, a női ökölvívók 66 kilogrammos súlycsoportjának negyeddöntője után a 2024-es párizsi nyári olimpián az Észak-párizsi Arénában 2024. augusztus 3-án. Hámori Luca az ötödik helyen végzett, miután egyhangú pontozással kikapott a Iman Heliftól. MTI/Czeglédi Zsolt
Sport
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Hámori Luca nagyot küzdött, de kikapott az érmes mérkőzések előtt Iman Heliftől, akinek sokan kérdőjelezik meg a nemét, melyből óriási nemzetközi botrány kerekedett. Luca ugyan nyerni szeretett volna, büszke az 5. helyére, ami már így is történelmi.

Orbán Viltkor miniszterelnök is az elsők között gratulált Lucának, mialatt többek között Fürjes Balázs szintén megszólalt a meccs kapcsán. Hasonlóan tett a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, aki mérhetetlen büszke a bokszolónkra. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

„Lelkileg természetesen nem volt jó állapotban, de edzőjére, családjára, a magyar olimpiai családra tudott támaszkodni és azt gondolom, hogy fantasztikus összeszedte magát. Rettentően büszkék vagyunk rá!” – kezdte az M4 Sport kamerái előtt a MOB elnöke, Gyulay Zsolt, aki csak gratulálni tud Lucának.

Nem mindenki Lucának szurkolt

„Az első magyar női ökölvívóként eljutott idáig, a sportteljesítményt kell nézni, valamint azt, hogy ilyen karakán módon kiállt és nagyon jó mérkőzést vívott. Ez volt a maximum, amit ki tudott hozni ebből. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a magyar olimpiai csapat ilyen tagokkal büszkélkedhet!.” – folytatta Gyulay.

Érdekes helyzet állt elő a mérkőzésen, mert a magyarok azzal szembesültek, hogy a lelátókon lévők nem feltétlen Lucáért szorítottak. Ebben már Milák Kristófnak is van tapasztalata, de ezzel nem szabad foglalkozni, fontos kizárni ezeket a tényezőket.

„A sportolóknak meg kell szokni és meg is szokták azt, hogy esetleg ellenséges vagy nem baráti közegben vannak. Ők százszázalékosan kikapcsolták ezeket a dolgokat. Itt kezdődik egy igazán nagy sportoló, amikor ezt meg tudja csinálni és csak a feladatára tud koncentrálni.”

Már önmagában az nagy eredmény egy sportoló számára, hogy kijut az olimpiára. Nagyon kevés sportolónak sikerül mindez, és sokszor a lelki, mentális részletek döntenek arról, hogy ki, milyen teljesítményt nyújt.

„A közvéleménynek is tudomásul kell vennie, hogy az olimpiára való kijutás óriási eredmény. Most itt a bokszcsarnokban láttuk, hogy mivel kell szembenéznie egy sportolónak, nemcsak fizikálisan, hanem lelkileg is. Szerintem ezek a fiatalok hősök és méltán lehetnek példaképei az otthoniaknak és a fiataloknak!”

Liner/MTI

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.