Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,97 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
468,71 Ft
Bitcoin
63,030 $

Valter Attila elárulta, hogyan lett olimpiai negyedik Párizsban

Valter Attila mindig képes meglepetést okozni, és a párizsi olimpián szép csendben a negyedik helyen ért célba.

...svg content...Fotó: Valter Attila a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi országúti kerékpárosok egyéni időfutamában a párizsi III. Sándor hídnál 2024. július 27-én. MTI/EPA/Yoan Valat
Sport
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Nagy élményt jelentett Valter Attila számára a szombati verseny az olimpián, ráadásul rádiós kapcsolat nélkül nem sokat tudott. Emiatt úgy tekert, mint a régi szép időben a nagyok, aminek nyilván megvannak a maga előnyei és hátrányai.

„Végül negyedik lettem, de ez is egy óriási győzelem, nem gondoltam volna, hogy országúton, az olimpián a legjobb ötben végzek. Óriásit dob ez a magabiztosságomon, nagyon rám fért ez az eredmény, mert bár egész évben azt éreztem, hogy erős vagyok, a mai napig ezt sehol nem tudtam megmutatni. Sírhatnékom van, hogy most sikerült.” – idézte az MTI a magyar versenyzőt az M4 Sportnak adott nyilatkozatából. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Valter összességében egész nap jól érezte magát, mondhatni hibátlanul tekert. Végig taktikusan versenyzett, miközben abban bízott, hogy a végén lesz esélye a sprintben, és egyúttal beleszólása a dolgok alakulásába.

Valter a világ legjobbjai között

„Jók voltak a lábaim, próbáltam kivárásra játszani, a megbeszélt taktikát követtem és az is jót tett, hogy már több mint egy hete itt vagyok. Okosan mentem, az utolsó előtti hegyen, amikor többen leszakadtak rólunk, éreztem, hogy ki lehet kaparni a gesztenyét.”

Elárulta, valójában minek köszönhető a negyedik helye az olimpián, ami remek tapasztalatot jelent számára. Az pedig, hogy mindössze egy helyezésre volt a dobogótól, megint csak rámutat arra, hogy milyen kiváló tehetség is valójában, aki ott van a világ legjobbjai között.

„A negyedik hely annak is köszönhető, hogy engedtem, hogy átéljem az egész olimpiai hangulatot. Nehéz időszakon vagyok túl, ez a helyezés visszajelzés arra, hogy soha ne adjam fel a reményt és bízzak a jó eredményben. Élveznem kell a versenyzést, az életre és azokra az apróságokra kell elkezdenem koncentrálni, amik fontosak. Jó volt magyarok között lenni, még fel sem fogtam, el sem hiszem, hogy olimpiai negyedik vagyok.”