Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Fürjes Balázs: „A mi bajnokunk Hámori Luca”

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, Fürjes Balázs is nyilatkozott Hámori Luca bokszmeccsét követően, amit ugyan elvesztett Párizsban, nagyon büszke lehet.

...svg content...Fotó: Hámori Anna Luca (kék) az algériai Imane Khelif elleni küzdelemben, a női ökölvívók 66 kilogrammos súlycsoportjának negyeddöntője után a 2024-es párizsi nyári olimpián az Észak-párizsi Arénában 2024. augusztus 3-án. Hámori Luca az ötödik helyen végzett, miután egyhangú pontozással kikapott a Iman Heliftól. MTI/Czeglédi Zsolt
Sport

Kiss László

Szerkesztő

Valószínűleg soha ezelőtt nem voltak annyian kíváncsi egy bokszmeccsre, mint most Párizsban az olimpián az Iman Helifet körülvevő botrány és kérdőjelek miatt. Ugyan továbbjutott, közel sincs ezzel vége a történetnek, minden bizonnyal lesz folytatása az ügynek.

Hámori Luca megérdemli azt az összeget, amit egy éremért kapna, de már soha nem tudjuk meg, normál körülmények között meddig juthatott volna el. Lehetséges, hogy aranyéremmel térhetett volna haza, mert abszolúte benne volt. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Fürjes Balázs, aki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, szintén mondott pár szót Hámori Luca nyilatkozata után az M4 Sportnak. Azzal kezdte, hogy a „mi bajnokunk” Luca, és ezzel sokan értenek most egyet, ez nem is lehet kérdés. Hangsúlyozta, mi, magyarok a tisztességes versenyben hiszünk, illetve abban, hogy minden a küzdőtéren dől el.

Kiemelte, fel sem vetődött annak a lehetősége, hogy visszaléptessék Lucát, és benne sem voltak hasonló gondolatok. „A hősies küzdelemben hiszünk.” Ugyanakkor megjegezte, „van véleményünk és tapasztalatunk arról, milyen is túlerővel szemben, illetve hátrányból küzdeni”.

Nem tagadja, utólag értékelni fogják a Párizsban történteket, amiknek megvannak a maga tanulságai, és biztos benne, hogy a NOB meghozza a szükséges és jó döntéseket. Arról azonban nem beszélt Fürjes, mit ért szükséges és jó döntések alatt ebben az esetben.

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.