Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Nagyot küzdött Hámori Luca, de kikapott Iman Helif ellen a párizsi olimpián

Hámori Luca nagyszerűen bokszolt Iman Helif ellen, aki végül egyhangú pontozással jutott tovább a párizsi olimpián.

...svg content...Fotó: Hámori Anna Luca az ausztrál Marissa Williamson elleni küzdelemben, a női ökölvívók 66 kilogrammos súlycsoportjának nyolcaddöntőjében a 2024-es párizsi nyári olimpián az Észak-párizsi Arénában 2024. augusztus 1-jén. MTI/Illyés Tibor
Sport
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Közvetlen a mérkőzés előtt Algéria panaszt tett a NOB-nál Hámori Luca ellen, miközben kiderült, a magyar versenyző egy esetleges vereség után is olimpiai bajnoki pénzdíjban részesülhet, ami már a jobb hírek közé tartozott.

Hosszú évek óta nem volt példa akkora érdeklődésre egy olimpiai bokszmeccs kapcsán, mint most, köszönhetően az Iman Helif körüli botránynak, ami hatalmas sajtóvisszhangot kapott, és az ügynek még biztosan lesz folytatása, az ötkarikás játékokon túl is. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Erdei Zsolt, a legendás magyar bokszoló őszintén féltette Luca egészségét, míg Bárdosi Sándor szerint jobb lett volna, ha visszaléptetik a magyar versenyzőt. Hámori azonban egy pillanatra sem gondolkozott el azon, hogy feladja, hátrányok ide vagy oda. Luca azzal a tudattal szállt ringbe, ha nyer, akkor már biztos érmes, és esélyes az aranyra.

Egyhangú pontozással nyert Helif

Óriási tömeg volt kíváncsi a helyszínen a mérkőzésre, sok magyart is lehetett látni a lelátókon, de nemcsak ők drukkoltak a 23 éves magyar bokszolónak, aki határozottan és jó hangulatban lépett be a szorítóba. 25 esztendős ellenfelén sem látszódott megilletődés, akkor már csak a meccsre koncentráltak.

Az első menetben nyoma sem volt fölénynek, Luca okosan bokszolt, és a bekapott ütések ellenére sem vett vissza. Látszott, hogy jól felkészült az algériai ellenfeléből, aki egyhangú pontozással hozta a menetet. A második menet hasonló mederben zajlott, addig Helif elkezdte lazábbra venni figurát, majd a pontozóbírók megint őt látták jobbnak.

Miután a harmadik menet is Helifé volt, továbbjutott a párizsi olimpián, ami így Luca számára véget ért, de büszke lehet, mert kifogástalan bokszot mutatott be és az 5. helyen zárt.

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.