Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,08 Ft
Euró
394,12 Ft
Font
468,85 Ft
Bitcoin
62,906 $

Izraeli légicsapás végzett a Hamász egy újabb parancsnokával

Öt halálos áldozatot követelt egy izraeli légitámadás, amelyben a Hamász egyik helyi parancsnoka is életét vesztette.

...svg content...Fotó: Izraeli katonák rajtaütést hajtanak végre a ciszjordániai Tulkaremben 2024. július 23-án. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderő pedig válaszul légi és szárazföldi hadműveleteket hajt végre a Gázai övezetben. MTI/EPA/Alaa Badarneh
Közel-Kelet

Kiss László

Szerkesztő

A WAFA palesztin hírügynökség szombati jelentése szerint az izraeli haderő légicsapást hajtott végre egy járműre Ciszjordániában, melynek következtében öt ember vesztette életét. Az áldozatok között volt a Hamász tulkarmi egységének egyik parancsnoka is.

Az izraeli hadsereg megerősítette, hogy légitámadást intézett a térségben, amit a „terrorszervezet egyik csoportja ellen” irányuló akcióként jellemzett. A támadás helyszíneként a ciszjordániai Tulkarm város környékét jelölték meg. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Az izraeli katonai műveletek száma jelentősen megnövekedett Ciszjordániában a Hamász 2023. október 7-i Izrael elleni támadása és a Gázai övezetben kirobbant konfliktus óta.

A helyzet tovább eszkalálódott a közelmúltban végrehajtott célzott likvidálások nyomán. Szerdán Teheránban végeztek Iszmail Haníje Hamász-vezetővel, míg kedden Bejrútban Fuad Sukr Hezbollah-vezető vesztette életét.