Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,01 Ft
Euró
397,12 Ft
Font
476,06 Ft
Bitcoin
66,246 $

Nagy segítséget kapnak az autósok a traffipaxok kikerülésére

A népszerű navigációs alkalmazás új frissítése részletesebb információkat nyújt a közúti sebességmérő eszközökről.

...svg content...Fotó: Új sebességmérő traffiboxok a 71-es út Zánkai Erzsébet-tábor előtti szakaszán 2024. július 4-én. MTI/Katona Tibor
Belföld

Kiss László

Szerkesztő

A Waze navigációs alkalmazás legújabb frissítése jelentősen kibővíti a sebességmérő eszközökkel kapcsolatos tájékoztatási lehetőségeit, az eddigi általános figyelmeztetések mellett ugyanis az alkalmazás mostantól pontosabb adatokat szolgáltat a különböző típusú traffipaxokról.

Az új funkció révén a felhasználók értesülhetnek arról, hogy az útvonaluk során milyen jellegű sebességmérő berendezéssel találkozhatnak. Az alkalmazás külön jelzi a sebességmérő kapukat, a traffiboxokat és a mobil sebességmérő egységeket is, írja a Vezess. Soron kívül Nagy erőkkel keresik a rendőrök ezt az eltűnt 16 éves budapesti fiút

A frissítés további újdonsága, hogy az autópályákon érvényes sávspecifikus sebességkorlátozásokról is tájékoztatja a sofőröket, ami különösen hasznos lehet a változó forgalmi viszonyok között közlekedők számára.

Az alkalmazás továbbra is megtartotta korábbi funkcióját, miszerint a sebességmérő eszközök közelében automatikus értesítést küld a járművezetőknek. Ez a kombináció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kellő időben felkészüljenek az adott útszakaszon érvényes sebességkorlátozások betartására.

A Waze ezen fejlesztése azt sugallja, hogy az alkalmazás továbbra is önálló úton halad, noha korábban felmerültek olyan iparági spekulációk, melyek szerint a Google esetleg beolvasztaná a Waze-t a saját Maps alkalmazásába.