Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Felrobbantotta magát egy terrorista Szomáliában, legalább 32-en meghaltak

Legkevesebb 32 halottról tudni, akik életüket vesztették egy terrorakcióban, több tucatnyian pedig megsérültek.

...svg content...Fotó: EPA/SAID YUSUF WARSAME
Afrika
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A hatóságok arra számítanak, hogy tovább fog emelkedni az áldozatok szám, miután több tucatnyian sérültek meg Mogadishu egyik népszerű üdülőhelyén végrehajtott robbantásban. Eddig 32 halottról és 63 sérültről tudni, akik közül valószínűleg többen válságos állapotban vannak.

A robbantást akkor hajtották végre, amikor az emberek épp úsztak, pihentek az üdülőhelyen péntek este. A közösségi médiában számtalan megrázó felvételt hoztak nyilvánosságra, amin az áldozatok holttestei láthatóak. Sokan azonnal futásnak eredtek, nem tudták, hogy mi történt, majd kiderült, hogy egy támadó felrobbantotta magát, három másikat pedig megöltek a biztonság erők.

Egy terroristát élve fogtak el, aki nagyon fontos láncszem lehet a terrorakció kivizsgálásában. Az al-Kaidához köthető al Shabaab csoport korábban nem egyszer vállalta a felelősséget az ehhez hasonló merényletekért – írja a Sky News.

Sajtóhírek szerint a Real Madrid már bánja Mbappé leigazolását

Úgy tudni, hogy a Real Madrid már sajnálkozik Mbappé szerződtetése miatt, hiába nem fizettek érte egy centet sem a PSG-nek.

Ilyen hőmérsékletek várnak ránk szombaton a nagyvárosokban

Több nagyvárosban is egészen hasonló maximumok várhatóak, és továbbra sem lehet azt mondani, hogy dideregnünk kellene napközben.

Kivégeztek Amerikában egy fejszés gyilkost

Egy többszörös gyilkost végeztek ki az Egyesült Államokban, míg egy másik halálsoron lévő átmeneti kegyelmet kapott.