Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Gelencsér Timi Hámori Luca meccséről: megingatja bennem a sport iránti rajongásom

Gelencsér Timi is maximálisan Hámori Luca mellett áll, aki a párizsi olimpián egy vitatott ellenfél ellen fog küzdeni.

...svg content...Fotó: Hámori Luca, a 66 kg-os súlycsoportban olimpiai kvótát szerzett ökölvívó a 2024-es párizsi nyári olimpia kezdete előtt egy évvel tartott sajtótájékoztatón a Dömös sétahajón, Budapesten 2023. július 26-án. MTI/Lakatos Péter
Style

Takács Petra

Szerkesztő

Schmitt Pál azt mondta, nem keveredhet be nők közé férfi, az olimpián különösen. Ettől függetlenül nőként tekint Hámori Luca ellenfelére, és nem számít arra, hogy visszaléptetik az algériaiak. Sőt, ha ő lenne ebben a helyzetben, engedné bokszolni Lucát, addig Bárdosi Sándor már egészen más véleményen van.

Sok híresség, politikus, sztár, celeb fogalmazta meg a gondolatát erről az egészről. Gelencsér Timi, aki sokáig igazolt sportoló volt, nem örül, amit most az olimpián tapasztal, és ki tudja, hogy mi lesz ennek az egésznek a vége. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

„Pont azért szeretem a sportot mert igazságos. Az élet rengeteg területén találkozunk unfair helyzettel de valamilyen szinten ez a mindennapok velejárója.” – írta a volt sportoló Gelencsér Timi, aki pontosan tudja, mit jelent ez.

Nagyon csalódott Timi

“Az élet nem igazságos” -szokták mondani. Viszont a sport az! (A pontozásos sportágakba ne menjünk bele mert ott van valamennyi szubjektivitás.) De! Ha elsőként szakítod át a célszalagot, te nyertél, ez ennyire fekete-fehér. Minden sportoló edz, küzd, készül, szenved, lemond, kitart azért, hogy a munkájáért megkapja a megérdemelt jutalmat. Hiszen amibe munkát teszünk – az előbb utóbb kifizetődik. Ugye.”

Timi azt mondja, ez a helyzet megingatja benne a sport iránti rajongását. Nem szeretné, ha elvennék tőle a reményt, hogy van egy hely, ahová menekülhet. „Viszont itt ez a helyzet, ami megingatja bennem a sport iránti rajongásom. Nem szeretném, ha elvennék tőlem a reményt, hogy van egy olyan hely, ahova menekülhetek… Mert nem ver át, mert igazságos.”

„Átverve érzem magam. Hogyan lehet egy biológiailag férfinak született embert egy nő ellen, ráadásul nem agyaggalamb lövészetben, hanem egy kontakt sportban egymás ellen ringbe küldeni. Én nagyon elfogadó vagyok, és szeretettel állok mindenki felé. De az igazságtalanság nálam trigger point akkor is, ha nem velem történik… Hajrá Luca! @luca_hamori

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.