Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Major Veronika történelmet írt, olimpiai bronzérmes lett Párizsban

Major Veronika a következő magyar sportoló, aki olimpiai érmet szerzett Párizsban.

...svg content...Fotó: Major Veronika a női sportpisztoly versenyszám döntőjében a 2024-es párizsi nyári olimpián a chateauroux-i lőtéren 2024. augusztus 3-án. MTI/Czeglédi Zsolt
Sport
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Major Veronika sportlövő kifogástalan teljesítményt nyújtott a 25 méteres sportpisztoly versenyén a párizsi olimpián. A tőle megszokott határozottsággal haladt előre, de most mintha még koncentráltabb lett volna, gyakorlatilag a lehető legjobbkor.

Teljesen megérdemelten harcolta ki a döntős szereplést, ahol igazi sztárok ellen mérkőzhetett meg. Végül egy nagyon izgalmas finálét láthattunk, többek között Veronika főszereplésével, akire csak büszkék lehetünk. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Az indiai Bhaker volt az ellenfele a szétlövésnél, fej-fej mellett haladtak, miközben az olimpiai érem volt a tét. Miután Veronika legyőzte az indiai versenyzőt, már biztos érmesnek mondhatta magát, így csak az volt a kérdés, bronz, ezüst vagy arany kerül a nyakába. Végül a harmadik helyen zárt, amit megkönnyeztünk, nagyon büszkék vagyunk rá.

Az aranyérmet Dél-Korea húzta be a 25 méteres pisztolyszámban, közvetlen Franciaország előtt. Hiába állt jól a francia versenyző, megremegett a keze a legvégén, de látható módon az ezüstnek is örült. Veronika pedig összességében a második magyar pisztolyos, aki olimpiai érmet tudott szerezni.

Ezelőtt Igaly Diána nyert a magyar sportlövők közül, 20 évvel ezelőtt Athénban. Sajnálatos módon Diána már nem élhette meg honfitársa sikerét, mivel 2021 áprilisában tragikus hirtelenséggel elhunyt a koronavírus-járvány ideje alatt. 56 éves korában hajtotta örök álomra a fejét a legendás sportoltó, akit sosem feledünk.

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.