Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Andrásfi a magyar aranyról Párizsból: Fohászkodtam az égiekhez, becsuktam a szemem

Andrásfi Tibor szíve talán sosem vert olyan hevesen, mint legutóbb a párizsi olimpia döntőjében, ami végül magyar győzelmet hozott.

...svg content...Fotó: Andrásfi Tibor (j) és a japán Komata Akira a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi párbajtõr csapatversenyének döntõjében a Grand Palais kiállítócsarnokban 2024. augusztus 2-án. MTI/Illyés Tibor
Sport
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Több mint büszkék lehetünk erre a négy fiatalemberre, akik aranyérmet nyertek Magyarországnak párbajtőrben. 1972 óta nem volt példa erre, és most már ők is ott vannak az aranyfalon, igazi legendákká váltak, akik a soron következő világversenyeken szintén esélyesek lehetnek, akár a négy év múlva az USA-ban megrendezésre kerülő olimpián is.

Koch Máté is csak fogta a fejét, nem akarta elhinni, hogy mindez megtörtént velük, mert rendkívül drámai volt a vége. Számos aranyérmünk lehetne, ha a szerencse kicsit mellénk állt volna az évtizedek alatt, de most Japánnak kell emiatt zsörtölődnie. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Siklósi Gergely tudta jól, hogy egy tus fog dönteni, és minden benne volt a pakliban. Hiába húztak el a magyarok, még a legvégén is képes volt felállni a padlóról a japán alakulat, akik nem mellesleg olimpiai bajnokok, viszont most be kellett érniük egy ezüstéremmel.

„Nagyon sok minden lepergett előttem, amikor éppen Gergőnek sorsoltak” – utalt ezzel Andrásfi Tibor a kedvezményezett kisorsolására, illetve arra, hogy az egyéni versenyében nemcsak az elődöntőben, hanem a bronzmeccsén is hosszabbításban esett találattal szenvedett vereséget, aminek a végén negyedik lett.

Idegtépő pillanatok voltak ezek, számára is, mert tudta jól, hogy aranytusnál megjósolhatatlan a végeredmény, nem akarta, hogy ugyanaz következzen be, mint az egyéni versenyei alatt, amit fel kellett dogoznia. „Fohászkodtam az égiekhez, becsuktam a szemem, letérdeltem, de szerencsére a javunkra dőlt el ez most.”

Liner/MTI