Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Siklósi az olimpiai arany után: „Tudtam, hogy egy tus lesz”

Siklósi Gergely pontosan tudta, hogy egyetlen tus fog dönteni Japán ellen a párizsi olimpiai döntőben, de nyugodt maradt.

...svg content...Fotó: Koch Máté (j) és a japán Komata Akira a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi párbajtőr csapatversenyének döntőjében a Grand Palais kiállítócsarnokban 2024. augusztus 2-án. MTI/Illyés Tibor
Sport
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A párbajtőröző csapat minden szempontból történelmet írt, és egy évtizedek óta tartó rossz szériának is búcsút intettek. Egyetlen tusra voltak attól, hogy érvényben maradjon a negatív rekord, ugyanis 1972 óta nem nyert olimpiát a magyar párbajtőrcsapat. Koch Máté is érezte, hogy szoros lesz, míg Siklósi Gergely pontosan tudta, hogy egy tus dönt majd.

„Tudtam, hogy egy tus lesz, tudtam, hogy ilyen körülmények között fog eldőlni és erre készültem már amikor felálltam a pástra. Magamban mondtam, amikor két perchez értünk vagy egy perchez, hogy tudom, hogy egy tus lesz, és abba az egy tusba mindent beleadtam.” – nyilatkozta az újdonsült aranyérmes. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Azt azért Siklósi is tisztázta, nem akarták, hogy ilyen szoros legyen a vége, ám mivel Japánról volt szó, bármi benne lehetett a pakliban, és kevésen múlt a vereség, az olimpiai ezüstérem. „Az, hogy egy tussal nyertünk, az azért hab a tortán cseresznyével, mindennel. Nem akartuk, hogy ilyen szoros legyen, de ez a japán csapat kivételesen jó.”

Kivételes csapatnak tartja Japánt, akik nagyon erősek, koncentráltak, fegyelmezettek, és bármilyen helyzetből képesek visszajönni. Ezt most megint bizonyították, abszolúte méltó ellenfelek voltak. „Bátrak voltak és nagyon jók, akár ők is nyerhettek volna”

Liner/MTI