Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Így zárták a magyarok a párizsi olimpia nyolcadik napját

A magyar olimpiai csapat tagjai több sportágban is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, miközben néhány versenyszámban nem sikerült a legfényesebben a nap.

...svg content...Fotó: Az aranyérmes Andrásfi Tibor, Siklósi Gergely, Nagy Dávid és Koch Máté (középen b-j) a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi párbajtőr csapatversenyének eredményhirdetésén a Grand Palais kiállítócsarnokban 2024. augusztus 2-án. Elöl jobbról Fürjes Balázs, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja. MTI/Illyés Tibor
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A 2024-es párizsi olimpia pénteki versenynapján változatos eredményeket értek el a magyar sportolók. Az atlétika versenyszámokban Halász Bence kiemelkedő teljesítményt nyújtott, 76,90 méteres dobásával bejutott a férfi kalapácsvetés döntőjébe, ám Rába Dániel és Varga Donát sajnos nem tudott hasonló sikert elérni, ők a 21. és 25. helyen végeztek. A női 100 méteres síkfutásban Takács Boglárka fantasztikus futással előfutamában harmadikként kvalifikálta magát az elődöntőbe.

A sportlövészet terén Major Veronika remek teljesítményt nyújtva a női sportpisztoly alapversenyében 592 körrel az első helyen jutott a döntőbe, míg Fábián Sára Ráhel a 14. helyen zárt. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Az úszómedencében Milák Kristóf ismét bizonyította kivételes tehetségét, és a legjobb idővel kvalifikálta magát a férfi 100 méteres pillangóúszás döntőjébe, míg Kós Hubert a 16. helyen végzett. A nők között Sebestyén Dalma 200 méter vegyesen a 25., Késely Anna pedig 800 méter gyorson a 13. helyen zárt.

A csapatsportokban is vegyes eredmények születtek, a férfi kézilabda válogatott egy sokáig szoros mérkőzésen ugyanis 28-25-re alulmaradt Dániával szemben a B csoport negyedik fordulójában, míg a női vízilabda csapat magabiztos, 17-11-es győzelmet aratott Kína felett, ezzel biztosítva helyét a negyeddöntőben.

A nap legkiemelkedőbb eredménye a férfi párbajtőr csapat nevéhez fűződik, a Siklósi Gergely, Koch Máté, Andrásfi Tibor és Nagy Dávid alkotta kvartett ugyanis az első helyen végzett, aranyérmet szerezve Magyarországnak.

Vitorlázásban Érdi Mária és Vadnai Jonatán teljesítménye elmaradt a várakozásoktól, jelenleg a 24. és 17. helyen állnak összesítésben.