Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Kós Hubert olimpiai bajnok Párizsban, megvan az első magyar arany

A 21 éves Kós Hubert olimpiai döntőt úszhatott Párizsban, amit nagyon nagy érdeklődés övezett, a magyar versenyző miatt is.

...svg content...Fotó: Kós Hubert a férfi 100 méteres hátúszás második elődöntőjében a 2024-es párizsi nyári olimpián a Párizs melletti Nanterre-ben lévő Paris La Défense Arénában 2024. július 28-án. A magyar versenyző nem jutott be a döntőbe. MTI/Derencsényi István
Sport
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Kós Hubert világbajnok lett 200 méter háton 2023-ban Japánban, ami jelzésértékű volt a riválisok számára a párizsi olimpia előtt. Milák Kristóf már szerzett egy ezüstérmet, és valami hasonlót vártak a honfitársától, aki rendkívül határozottan és motiváltan közelítette meg a rajtkövet.

Tekintve azt, hogy a legjobb idővel vághatott neki a finálénak, és minden jel arra mutatott, hogy aranyérem kerülhet a nyakába, csak az lehetett a kérdés, hogyan dolgozza fel a nyomást odabent, és mennyire tud ilyen közegben koncentrálni, miután az egész ország győzelmet várt tőle. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Kós Hubert megszerezte a magyar sport 30. olimpiai aranyát, méghozzá egy nagy hajrával a görög riválisa előtt, aki sokáig vezetett, de hiába. Egészen elképesztő teljesítményt nyújtott a magyar klasszis, teljesen megérdemelten lett övé az aranyérem, és ez csak a kezdet, hiszen a következő olimpián is mindössze 25 éves lesz. 1:54.26 perces idővel lett övé az aranyérem.

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.