Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
351,81 Ft
Euró
392,97 Ft
Font
468,58 Ft
Bitcoin
62,928 $

Így zárták a magyarok a párizsi olimpia hatodik napját

A magyar csapat eddigi legsikeresebb napját produkálta a párizsi olimpián.

...svg content...Fotó: Gémesi Csanád, Szilágyi Áron, Szatmári András és Rabb Krisztián (b-j), az ezüstérmes magyar kardcsapat tagjai a dobogón a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi kard csapatversenyének eredményhirdetésén a Grand Palais kiállítócsarnokban 2024. július 31-én. MTI/Illyés Tibor
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A párizsi olimpia szerdai napján a magyar sportolók több sportágban is megmérettették magukat. Úszásban és a vívásban kiemelkedő eredmények születtek, míg más sportágakban nem sikerült a várt teljesítményt nyújtani.

Az úszómedencében Milák Kristóf ezüstérmet szerzett 200 méteres pillangóúszásban, míg Kós Hubert a legjobb idővel jutott a 200 méteres hátúszás döntőjébe. Németh Nándor negyedik helyezést ért el 100 méteres gyorsúszásban, Telegdy Ádám pedig 13. helyen végzett 200 méter háton. A nők között Kapás Boglárka utolsó olimpiáján a 14. helyen ért célba 200 méter pillangón. Soron kívül Kiderült, mely kocsikat keresi most mindenki

A vívópást is hozott magyar sikert: a férfi kardcsapat ezüstérmet szerzett, ezzel gazdagítva a magyar éremkollekciót.

Tornasportban Mészáros Krisztofer kilencedik helyet ért el férfi egyéni összetettben, ami szintén dicséretes eredmény.

Férfi egypárevezésben Pétervári-Molnár Bendegúz a második helyen ért célba, ezzel a C döntőbe jutott.

A triatlon versenyeken Lehmann Csongor tizenegyedik, Bicsák Bence tizenhatodik helye, valamint Kuttor-Bragmayer Zsanett huszonhatodik helyezése is elismerésre méltó.

Sajnos nem minden sportágban sikerült a várakozásoknak megfelelően teljesíteni. A cselgáncsban Gercsák Szabina és Tóth Krisztián is helyezetlenül zárt, asztaliteniszben Póta Georgina is vereséget szenvedett a dél-koreai Sin Jubintól a 16 közé jutásért vívott mérkőzésen.

Sportlövészetben a férfi puska alapversenyben Péni István a 21., Pekler Zalán pedig a 22. helyezést érte el.

A kézilabda csoportmérkőzések során a magyar férfi válogatott egy végletekig kiélezett mérkőzés során 26-25-re alulmaradt Norvégiával szemben.

Itt az újabb mérföldkő, nagy földgáz-üzletet kötött a Mol-csoport

A Mol-csoport ezúttal Azerbajdzsánnal kötött egy nagyon fontos üzletet.

Ázsia Expressz: újabb páros búcsúzott, drámai volt a vége

Újabb hajszán van túl az Ázsia Expressz mezőnye, aminek a végén egy páros számára véget ért a verseny a világ másik felén.