Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
351,98 Ft
Euró
392,96 Ft
Font
468,72 Ft
Bitcoin
62,700 $

Koncz Zsófia lett az új családokért felelős államtitkár

A Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) augusztus 1-jétől új államtitkárok kinevezéséről döntött.

...svg content...Fotó: Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője beszél a Fidesz-KDNP választási fórumán Tiszaújvárosban 2024. május 28-án. MTI/Vajda János
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

A KIM szerdai közleménye szerint Koncz Zsófia országgyűlési képviselőt nevezték ki családokért felelős államtitkárnak. A kinevezés Hankó Balázs miniszter javaslatára történt, melyet Sulyok Tamás köztársasági elnök hagyott jóvá.

Koncz Zsófia korábban miniszterhelyettesként tevékenykedett a Technológiai és Ipari Minisztériumban, majd az Energiaügyi Minisztériumban. A tárca közleménye szerint Hankó Balázs miniszter a családtámogatások további fejlesztésében és egyszerűsítésében számít Koncz Zsófia tapasztalatára. Soron kívül A királyi család biztonsági főnöke már Diana hercegnő halála előtt szólt

A családügyi területet eddig irányító Hornung Ágnes új pozícióban folytatja munkáját, kormánybiztosként az otthonteremtés finanszírozásához kapcsolódó pénzügyi folyamatok felülvizsgálatáért és egyszerűsítéséért, valamint a lakossági állampapír-stratégia megújításának koordinációjáért lesz felelős.

A minisztérium közigazgatási államtitkári posztját Ujsághy György tölti be a jövőben. Ujsághy több mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkezik különböző minisztériumok vezető pozícióiban, ahol jogi, koordinációs és irányítói feladatokat látott el.

A közlemény kitér arra is, hogy a jogi és koordinációs helyettes államtitkári pozíciót Halász Zsolt fogja betölteni.

Harmadszorra is vitára hívta Magyar Pétert a kormány

A miniszterelnök politikai igazgatója harmadszor kezdeményez nyilvános eszmecserét a Tisza Párt vezetőjével.