Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Kós Hubert legjobb idővel döntős 200 méter háton

A magyar úszó fantasztikus teljesítménnyel biztosította helyét a fináléban, miközben a fő vetélytársának tartott Ryan Murphy csúnyán eltaktikázta magát.

...svg content...Fotó: Kós Hubert a férfi 100 méteres hátúszás második elõdöntõjében a 2024-es párizsi nyári olimpián a Párizs melletti Nanterre-ben lévõ Paris La Défense Arénában 2024. július 28-án. A magyar versenyzõ nem jutott be a döntõbe. MTI/Derencsényi István
Sport

Kiss László

Szerkesztő

Kós Hubert magabiztosan jutott be a elődöntőbe 200 méter háton, ami után reményteljesen nyilatkozott. Elárulta, ez volt a terve, és olyan helyzetbe hozta magát, ahol lehetett egy kicsit szórakoznia is. Ennek kapcsán jegyezte meg, ebben az esetben az idő teljesen lényegtelen, a helyezések számítanak, és végül negyedikként jutott be a legjobb 16 közé.

Telegdy Ádám szintén középdöntős volt, bár ő már nem lehetett ennyire elégedett. Nagyon meglepődött a helyezésén, mert sokkal jobbnak érezte, majd megjegyezte, messze nem úszott ki mindent magából. Utólag már hibának tartja ezt, és így csak a szerencsén múlt, hogy kvalifikálta magát a következő körbe. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

A világbajnok Kós Hubert végül remek teljesítményt nyújtott a férfi 200 méteres hátúszás elődöntőjében. A magyar úszó 1:55.96-os idejével nemcsak saját futamát nyerte meg, de az összesített rangsorban is az első helyen végzett, ezzel magabiztosan kvalifikálva magát a döntőbe.

Az elődöntő második futamának nagy meglepetése volt, hogy az amerikai Ryan Murphy, aki Kós egyik fő riválisának számított, nem jutott be a fináléba. Murphy a második futamban csak a hatodik helyen ért célba, ami összesítésben csupán a tizedik helyre volt elegendő, így elesett a döntőbe jutás lehetőségétől.

Telegdy Ádám az első futamban 1:57.58-as idővel a hetedik helyen végzett, ami összesítésben a 13. helyet jelentette számára.

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.