Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
351,49 Ft
Euró
393,00 Ft
Font
468,57 Ft
Bitcoin
63,000 $

Hosszú Katinka: elképesztő, hogy Kristóf ennyivel a mezőny előtt van

Mint fogalmazott, örülnünk kell annak, hogy egy ekkora tehetség Magyarországot képviseli.

...svg content...Fotó: MTI/Kovács Tamás
Sport
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka és a kétszeres paralimpiai bajnok Pásztory Dóra az Eurosporton elemezte a szerda esti magyar vonatkozású úszódöntők esélyeit – szemlézte a 24.hu. Milák Kristóf kapcsán például előbbi úgy fogalmazott: „Az, hogy Kristóf ennyivel a mezőny előtt végzett, arra utal, hogy ez az úszás ki volt számolva. Nem gondolom, hogy az elődöntőben maximumot nyújtott volna”.

„Emiatt nekünk ezt a döntőt otthonról élveznünk kell, és örülnünk kell annak, hogy egy ekkora tehetség Magyarországot képviseli. Ez igazán elképesztő” – emelte ki. Pásztory szerint kijelenthető, hogy azt az időt, amit Milák úszott az elődöntőben, rajta kívül nem tudja más a döntő mezőnyében, még Léon Marchand sem. Ezért győzelemről és aranyesélyről lehet beszélni a kétszeres paralimpiai bajnok szerint. Soron kívül Árvízhelyzet: Zebegény nehéz helyzetben van, be kellett indítani a szivattyúkat

Milák technikáját illetően pedig Pásztory azt mondta: „Kristóf kevesebb kartempóval tesz meg egy hosszt, mert nagyon hosszúakat húz a karjával. 200 pillangón, ahol az egész felsőtestedet a víz fölé kell emelned, mind a két karoddal együtt, ezek nagyon fontos apró technikai elemek, ezektől az utolsó 10-15 méter szemmel láthatóan könnyűnek tud tűnni, de nagyon nem az”.

Míg Hosszú még annyit fűzött hozzá: „Teljesen mindegy, hogy gyorsan vagy lassan úszol, ez egy nehéz szám. Elképesztő, hogy Kristóf ennyivel a mezőny előtt van. Gondoljunk bele abba, hogy ő még közel sincs a legjobbjához ezzel az 1:52-es idővel, amivel már igazából jóval a mezőny előtt van, és a többiek nem úsztak még ilyen jó időt soha”.

A háromszoros olimpiai bajnok nemrégiben arról is beszélt, hogy szerinte Milák edzője, Virth Balázs hatalmas hibát követett el. Mégpedig azzal, hogy elmondta a világnak, hogy nincs jó formában. Hosszú szerint ez olyan helyzetbe helyezte Kristófot, ami nem előnyös az olimpia előtt, és a riválisaival szemben sem előnyös.

Látványosan csökkent a készpénzfelvételek száma a magyarok körében

Eközben pedig jelentős mértékben növekedett a bankkártyás fizetést elfogadó kereskedők száma Magyarországon.