Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,10 Ft
Euró
394,17 Ft
Font
472,65 Ft
Bitcoin
64,493 $

Meglepő új funkciót kaphat a Play Áruház, eddig ennyit tudni

Akkor is frissíthetünk majd egy alkalmazást a Play Áruházból, ha azt nem onnan szereztük be – az alkalmazásbolt már teszteli az újítást.

...svg content...Fotó: Unsplash
Smart
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Valami egészen új dologgal bővülhet hamarosan az androidos Play Áruház: a rendszer hivatalos alkalmazásboltján keresztül a jelek szerint frissíteni lehet majd azokat az alkalmazásokat is, amelyeket nem onnan szerzett be a felhasználó. Erre utaló bizonyítékokra bukkant az Android Authority a Play legújabb béta-verziójának boncolgatásakor – szúrta ki a HVG.

Az áruház eddig nem vett tudomást sem a külső forrásból beszerzett, „sideload”-olt alkalmazásokról, most azonban úgy tűnik, hogy változtatni kívánnak ezen a Google-nél. A részleteket illetően azt írják: a többi frissíthető appot is felvonultató listán megjelenhetnek a külsős alkalmazások is, amennyiben azokból is elérhető egy frissebb verzió. Soron kívül Vonatbaleset történt Soroksáron, kisiklott egy tehervonat

Ezzel sokkal könnyebbé válna az ilyen alkalmazások naprakészen tartása, lévén eddig sokszor kézzel kellett letölteni a frissebb APK-fájlt, és kézzel telepíteni. A Google azért látszólag igyekszik majd megkülönböztetni az ilyen appokat, felhívva a felhasználó figyelmét arra, hogy az adott alkalmazás a Google Playen kívüli forrásból származik – teszik hozzá a cikkben.

Az újdonság egyelőre csak a Play Áruház bétájában jelent meg, de látszólag már rendben működik, ami arra utal, hogy komolyan gondolhatja a bevezetését a Google. Az viszont kérdéses, mikor vezetheti be a közhasználatú változatban, és azt is hangsúlyozná, hogy a Playen kívül beszerzett alkalmazások sok esetben komoly veszélyt hordoznak.

Korábban egyébként arról is beszámoltunk, hogy érdekes, eddig még kiadatlan funkcióra bukkantak az X-ben, amelynek célja a spamek, spamrobotok, illetve a magukat mások vállán reklámozók távoltartása, ám árnyoldala is lehet ennek a kezdeményezésnek. Ez utóbbi kapcsán a részleteket ebben a cikkben fejtettük ki bővebben.

Szijjártó Péter tisztázta, miért mennek magyar katonák Csádba

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter egy élőkapcsolásos interjúban beszélt arról, miért mennek magyar katonák Csádba.

Szerdán leplezi le a Meta az új AI-asszisztensét, eddig ennyit tudni

A Meta Platforms a héten tervezi bejelenteni, hogy kiknek a hangján szólal meg az AI asszisztensük. A cég olyan színészekkel kötött szerződést, mint Judi Dench, Kristen Bell és John Cena.