Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,13 Ft
Euró
399,36 Ft
Font
476,49 Ft
Bitcoin
62,281 $

A magyar légierő két helikoptere is Észak-Macedóniába megy segíteni

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter megerősítette, a magyar légierő is segítséget nyújt Észak-Macedóniának a nagy erdőtűz miatt.

...svg content...Fotó: A Magyar Honvédség Mi-24 típusú harci helikopterének bemutatója a Duna felett az államalapítás ünnepe alkalmából rendezett légi parádén, a háttérben a Szent István-bazilika 2023. augusztus 20-án. MTI/Lakatos Péter
Európa

Kiss László

Szerkesztő

Az elsők között számolhattunk be arról, hogy a magyar külügyminiszter, Szijjártó Péter bejelentette, speciális tűzoltóautókat küld a kormány Észak-Macedóniába, hogy segítsék az oltási munkálatokat, mert a helyzet kritikus.

Röviddel ezután Szijjártó Péter frissítette a Facebook oldalára kitett bejegyzését, megerősítvén, hogy a magyar légierő is beszáll a segítségnyújtásba. Korábban is volt már erre példa más országok esetében, és ez most sincs másképp. Soron kívül Deutsch Tamás a beszédében: „Magyar Péter bajban van, és agresszíven viselkedik”

„A Magyar Honvédségnek és Szalay-Bobrovniczky Kristóf miniszter úr gyors reagálásának köszönhetően tovább növeljük a segítségnyújtást és a Magyar Légierő két helikoptere is hamarosan részt vesz az erdőtűz elleni harcban”