Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,73 Ft
Euró
398,54 Ft
Font
475,69 Ft
Bitcoin
61,878 $

A magyar kormány speciális tűzoltóautókat küld Észak-Macedóniának a tűzvész miatt

Olyan speciális terepjárókat küld Észak-Macedóniának a magyar kormány, amikkel képesek lesznek megközelíteni a tűzfészkeket.

...svg content...Fotó: Facebook/Szijjártó Péter
Európa

Kiss László

Szerkesztő

A globális felmelegedés hatására egyre több a tűzvész, és ebből most Észak-Macedóniának is kijut. A hatalmas erdőtüzek óriási pusztítást képesek végezni, amik általában sok élőlény életét veszik el, de ugyanúgy az emberekre is veszélyesek.

Észak-Macedóniában rendkívüli kihívásokkal szembesülnek jelenleg, ami miatt a magyar kormány úgy döntött, hogy segít. Erről Szijjártó Péter külügyminiszter számolt be a hivatalos Facebook oldalán keresztül azt követően, hogy egyeztetett a kollégájával. Soron kívül Kiderült, mikortól nyitják újra a Hajógyári szigetet és a Római-partot

„A nyári hőséghullámok során sajnos már hozzászokhattunk a hatalmas erdőtüzekről szóló hírekhez, sőt, manapság már az sem ritka, hogy ezek az erdőtüzek Európában, ráadásul a tágabb szomszédságunkban törnek ki. Most sajnos észak-macedón barátaink szembesülnek rendkívüli, erdőtüzek okozta kihívásokkal.”

Érkezik a segítség

A holnap nap folyamán három olyan speciális terepjáró tűzoltóautót küldenek, amikkel meg lehet közelíteni a tűzfészkeket, és ha ez megtörtént, elolthatják azokat, mellyel megakadályozhatják a továbbterjedést.

„Márpedig, ha barátaink bajban vannak, mi segítünk. Az imént telefonon egyeztettem Timčo Mucunski kollégával, Észak-Macedónia külügyminiszterével arról, hogy Magyarország a holnapi nap folyamán három olyan terepjáró tűzoltóautót bocsát Észak-Macedónia rendelkezésére, amelyek képesek arra, hogy a tűzfészkeket közvetlen közelről oltsák el.”

„Reméljük, hogy ez a segítség hozzájárul ahhoz, hogy az erdőtüzeket észak-macedón barátaink minél gyorsabban meg tudják fékezni, egyúttal pedig köszönet a Belügyminisztériumnak és Pintér Sándor miniszter úrnak a gyors reagálásért.”

Lázár János: „néhány aberrált, belvárosi, libsi gyereknek megártott a túl sok szívás”

Lázár János nem fogta vissza magát, határozott üzenetet küldött Vitézy Dávidnak, akiről megvan a véleménye.