Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
351,95 Ft
Euró
392,84 Ft
Font
468,59 Ft
Bitcoin
62,728 $

Magyar férfi kézilabda-válogatott: Senki ne bántsa Imre Bencét

Imre Bence ziccerben hibázott a norvégok ellen az utolsó másodpercekben, ami győzelmet érhetett volna a magyar férfi kézilabda-válogatott számára.

...svg content...Fotó: Imre Bence a Magyarország - Litvánia férfi kézilabda világbajnoki selejtező visszavágó mérkőzésen a Veszprém Arénában 2024. május 12-én. MTI/Bodnár Boglárka
Sport
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az, ami a norvégok ellen zajlott szerda délelőtt, egyszerűen hihetetlen volt. Vereség lett a vége, amit semmilyen szinten nem érdemelt meg a csapat, több okból kifolyólag sem. Ligetvári Patrik az M4 Sportnak adott interjújában beszélt arról, hogy már az edzőtáborban készültek a norvégok elleni védekezésre. Hangsúlyozta, próbálták jobban fogni a kulcsjátékosokat, ami sokszor sikerült is, bár hozzátette, egy ilyen szintű csapat ellen nem lehet mindent megoldani. Patrik szintén büszke a csapatára, mert nagyot küzdöttek, és kevésen múlt a norvégok veresége. „Remélem, nem haragudnak meg Imre Bencére.”

Chema Rodríguez szövetségi kapitány is mondott pár szót a kamerák előtt. Azzal kezdte, mit is mondhatna most, mindenki látta a mérkőzést, és az egyik legjobb csapat ellen voltak képesek ekkorát küzdeni. Mindig is azt mondták, hogy ilyen versenyképesek szeretnének lenni. Soron kívül Árvízhelyzet: Zebegény nehéz helyzetben van, be kellett indítani a szivattyúkat

Kiemelte a győzelemért mentek, majd végül vesztettek, ami nagyon fájó. Szerinte az egész tornán szükség lenne a szerencsére ahhoz, hogy megnyerjék a meccseket, addig a magyar csapatnak ebből eddig nem jutott semmi. „Norvégia ellen nyerhettünk volna, így a legrosszabb veszíteni, ennél nincs rosszabb.”

Senki ne bántsa Imre Bencét

A szövetségi kapitány nagyon sajnálja a játékosokat, Imre Bencét is, aki szerinte megérdemelte volna a gólt, ugyanakkor biztos abban, hogy a következő ziccert be fogja lőni. Megint csak hangsúlyozta, fel kell dolgozniuk most mindezt, és harcolniuk tovább. „Majdnem az egész meccs alatt jók voltunk védekezésben és támadásban is. Bizonyítottuk, hogy bárki ellen képesek vagyunk erre. Egy vereségből nem lehet igazán sok tapasztalatot szerezni, alapvetően győzelemre készültünk. Amikor veszítesz, nem lehet annyit tanulni belőle.”

Bodó Richárd számára is fájó mindaz, ami történt, szerinte ettől függetlenül nagy meccset játszottak, és mindkét csapatnak gratulált. Azon a véleményen van, hogy senkinek nem szabad bántania Imre Bencét, mert ez benne van a pakliban. „Megérdemeltük volna a 2 pontot, de sajnos a norvégoké lett. Sajnálom, hogy így alakult.” Egy nagyon nehéz meccsről beszélt, aminek a végén kockáztattak, és az működött is a labdaszerzéssel. „Taktikailag is rendben volt a csapat.”

Palasics Kristóf kiválóan védett, sokat tett hozzá a csapat munkájához. Azt mondta, próbált csak a saját dolgára koncentrálni, segítvén egymást, ami a második félidőben érzése szerint kicsit elmaradt. „Rossz kikapni egy góllal, hogy végig vezettük a meccset, de van még mérkőzés, megyünk tovább.”

Látványosan csökkent a készpénzfelvételek száma a magyarok körében

Eközben pedig jelentős mértékben növekedett a bankkártyás fizetést elfogadó kereskedők száma Magyarországon.