Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Elképesztően sok gyorshajtót mértek be az Árpád hídon, 161 km/órával is száguldoztak (videó)

Az Árpád hidat sokan versenypályának használják, ami már nem egy áldozatot követelt, így a rendőrség is gyakrabban figyeli a területet.

...svg content...Fotó: Police.hu
Bűnügy

Kiss László

Szerkesztő

Az Árpád hídon több tragédia is történt az évek során, néha pedig csak hajszálon múlt egy haláleset. Sokan száguldoznak a Budát és Pestet összekötő hídon, és ez olyasvalami, ami régóta jelent problémát.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság zéró toleranciát hirdetett; ennek megfelelően a közlekedési rendőrök az elmúlt egy évben rendszeres forgalomellenőrzéseket és sebességméréseket végeztek az Árpád hídon – írja a rendőrség. Soron kívül Zavartalan napsütés vár ránk hétfőn, akár 19 fok is lehet napközben

Összesen 2538 felvétel készült gyorshajtásról, és már rekordere is van a hídnak, legalábbis, ami hivatalos, mert ki tudja, mennyivel száguldozhattak korábban, amikor épp nem volt mérés az adott időszakban. A rekorder gyorshajtó 161 km/órával repesztett, és összesen 19 esetben történt közel kétszeres sebességtúllépés.

A megengedett 70 km/órát lépték túl a vezetők, tehát közel 20 olyan eset volt, amikor 140 km/órával száguldoztak. „Az egy év statisztikája alapján a rendőrség megállapította, hogy az Árpád hídon elkövetett sebességtúllépések mennyisége és mértéke nem kirívóan magas más, hasonló adottságokkal rendelkező fővárosi útszakaszokhoz képest.”

Július 10-én egy kerékpáros sérült meg súlyosan, amikor a Népfürdő utca magasságában elütötte egy autó. Ez volt a legutóbbi súlyos incidens a hídon, ahol igyekeznek kontrollt tartani a folyamatos mérésekkel, amik visszaszoríthatják a gyorshajtásokat.

A július 15. és 28. között végzett mérések ideje alatt összesen 389 sebességtúllépést rögzítettek az objektív sebességmérők, a leggyorsabb sofőr 147 km/órával sebességgel közlekedett. Közel 850 ezer közigazgatási bírságot szabtak ki, míg a mozgó járműből végrehajtott mérések rekordere egy 125 km/órával száguldozó volt, akit megállítottak, majd 78 ezres büntetést szabtak ki vele szemben.

„Az akcióban egy olyan sofőrt is kiszúrtak, aki részegen, eltiltás hatálya alatt vezetett; elfogták, és büntetőeljárás indult ellene, valamint az alkoholfogyasztás miatt 39 ezer forint közigazgatási bírság megfizetésére is kötelezték.”

2-1-re nyert a Liverpool a Chelsea ellen, Szoboszlai végig pályán volt

Szoboszlai Dominik végig a pályán volt a Chelsea ellen az angol bajnokin, ami a Liverpool győzelmével ért véget.