Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,26 Ft
Euró
393,23 Ft
Font
468,65 Ft
Bitcoin
63,299 $

Így zárták a magyarok a párizsi olimpia ötödik napját

A magyar olimpiai csapat változatos teljesítményt nyújtott kedden Párizsban, kiemelkedő úszóeredményekkel és néhány csalódást keltő szerepléssel.

...svg content...Fotó: Milák Kristóf a férfi 200 méteres pillangóúszás második elődöntőjében a 2024-es párizsi nyári olimpián a Párizs melletti Nanterre-ben lévő Paris La Défense Arénában 2024. július 30-án. MTI/Kovács Tamás
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A 2024-es párizsi olimpia keddi napja vegyes eredményeket hozott a magyar sportolók számára. Az úszás bizonyult a legsikeresebb sportágnak, míg más versenyszámokban elmaradtak a várt teljesítmények.

Az úszómedencében Milák Kristóf kiemelkedő teljesítményt nyújtott, a legjobb idővel kvalifikálva magát a 200 méteres pillangóúszás döntőjébe, míg Márton Richárd a 14. helyen végzett ugyanebben a számban. A 100 méteres gyorsúszásban Németh Nándor is kivívta a döntőbe jutást, a harmadik legjobb időt úszva, a női 1500 méteres gyorsúszásban azonban Jackl Vivien csak a 15. helyen zárt. Soron kívül Árvízhelyzet: Zebegény nehéz helyzetben van, be kellett indítani a szivattyúkat

A cselgáncsozók számára kevésbé alakult sikeresen a nap, ugyanis mind Özbas Szofi a női 63 kg-os, mind Ungvári Attila a férfi 81 kg-os súlycsoportban helyezetlenül fejezték be szereplésüket.

Az evezősök között Pétervári-Molnár Bendegúz a férfi egypárevezősök negyeddöntőjében a negyedik helyen végzett, így a C/D elődöntőben folytathatja a versenyzést.

A csapatsportokban is vegyes eredmények születtek. A női kézilabda-válogatott izgalmas mérkőzésen 31-31-es döntetlent játszott Angolával a B csoport harmadik fordulójában, a férfi vízilabda-válogatott azonban 10-7-es vereséget szenvedett Spanyolországtól a B csoport második fordulójában.

Ökölvívásban Akilov Pylyp búcsúzni kényszerült, miután 4-0 arányú vereséget szenvedett az ukrán Olekszandr Hiznyaktól a 80 kg-os súlycsoport nyolcaddöntőjében.

Látványosan csökkent a készpénzfelvételek száma a magyarok körében

Eközben pedig jelentős mértékben növekedett a bankkártyás fizetést elfogadó kereskedők száma Magyarországon.