Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,85 Ft
Euró
393,16 Ft
Font
468,55 Ft
Bitcoin
63,125 $

Háromgólos vereséget szenvedett a magyar férfi vízilabda-válogatott Spanyolország ellen

A magyar férfi vízilabda-válogatott Spanyolországgal küzdött meg a párizsi olimpián kedd késő este.

...svg content...Fotó: Vigvári Vince (j) és a spanyol Bernat Sanahuja a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi vízilabdatornáján, a B csoportban játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzésen a Párizs melletti Saint-Denis-ben lévő Vizes Központban 2024. július 30-án. MTI/Illyés Tibor
Sport
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az első gólra relatíve sokat kellett várnunk, kevesebb mint 3 perc volt hátra, amikor a spanyolok vezetéshez jutottak. Nagyobb gondot jelentett ennél, hogy a kapu előtt messze határozottabbnak tűnt Spanyolország megduplázta az előnyét. Két és fél másodperccel az első negyed vége előtt emberelőnyből szépített a magyar válogatott Angyal révén.

A második negyedben sem jött hamar a gól, de azt Vigvári szerezte egy látványos ejtéssel, és máris 2-2 volt az állás, bár nem sokáig, megint előnyhöz jutott az ellenfél. Szerencsére erre is volt válaszunk, 35 másodperccel a negyed lefújása előtt, ezúttal Zalánki egyenlített ki. Amikor már úgy tűnt, minden marad ugyanúgy, egy hibát kihasználva 4-3-ra módosult az állás, spanyol előnnyel. Soron kívül Árvízhelyzet: Zebegény nehéz helyzetben van, be kellett indítani a szivattyúkat

Továbbra sem tűnt túl élesnek a válogatott, egyáltalán nem égtek azon a hőfokon, mint általában, Ez mindenképpen hiányzott, bár a spanyolok sem parádéztak, aki már 5-3-mal várták a folytatást. Az ötödik spanyol gólt hosszabb VAR-os elemzés követett, majd megadták a magyar találatot, így csak egy volt a különbség.

3 és fél perc volt hátra a negyed végéig, amikor a spanyol csapat büntetőből megint két gólra növelte az előnyét, amiből hirtelen három lett. Vámos góljával 7-5 -tel folytatódott a mérkőzés, és még mindig több mint 2 perc volt a negyed végéig. Sőt, ebből 7-6 lett F. Gergő góljával, így minden ismét nyílttá vált. Egyenlítés helyett a különbség újra két gólra nőtt 8-6-nál.

A negyedik negyedben sem maradt el a spanyol gól az elején, és ez a 9-6-os állás már több mint erős figyelmeztetés volt. A hetedik magyar gólt Manhercz lőtte meg, biztatván a társait, hogy ne adják fel, több mint 3 és fél perc volt hátra. Az öröm rövid ideig tartott, Spanyolország magabiztosan tartotta a többgólos különbséget. Végül a spanyolok megérdemelten győztek 10-7-re, legközelebb két nap múlva játszanak újra a magyarok, Japán ellen, ami egy kötelező győzelemnek ígérkezik.