Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,03 Ft
Euró
394,13 Ft
Font
472,35 Ft
Bitcoin
64,338 $

Érdekes, eddig még kiadatlan funkcióra bukkantak az X-ben

Annak célja a spamek, spamrobotok, illetve a magukat mások vállán reklámozók távoltartása, ám árnyoldala is lehet ennek a kezdeményezésnek.

...svg content...Fotó: Unsplash
Smart
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Még kidolgozás alatt lévő funkciót szúrt ki az X-ben egy független alkalmazáskutató, Nima Owji. A beszámoló szerint az újdonság szépen illeszkedik a platform spamek elleni fellépéséhez, és a lényege, hogy a posztolónak lehetősége nyílik majd letiltani a hivatkozásokat a bejegyzésére érkezett válaszokban.

Az új opció esetében feltűnik majd egy kis négyzet, és itt lehet bejelölni az URL-es válaszok tiltását. Christopher Stanley, a közösségi média platform biztonsági tervezésért felelős vezető igazgatója maga is megerősítette a funkció létezését az említett bejegyzésre adott válaszában, ugyanakkor adódhat a kérdés: mire lesz jó ez az újdonság? Soron kívül Vonatbaleset történt Soroksáron, kisiklott egy tehervonat

A HVG azt írja, pl. segíthet távol tartani a spamrobotokat, és megakadályozni, hogy hús-vér emberek reklámozzák magukat és webhelyeiket mások esetleg népszerű bejegyzéseit felhasználva. Viszont azt is megakadályozhatja, hogy a válaszolók legitim forrásokra mutató hivatkozásokat tegyenek közzé, amikor hamis információkat próbálnak leleplezni, és ezzel megakadályoznák az álhírek terjedését.

Összességében tehát elmondható, hogy bár valóban hasznos funkcióról van szó, mégis kétélű fegyver lehet – jegyzik meg a cikkben. Remek megoldás ugyanis a csalók távol tartására, de rossz lenne abban az esetben, ha a „közreműködésével” nem sikerülne megakadályozni a hamis információk terjedését. Érdekes lesz tehát majd látni, mennyi hasznot hoz a funkció, amikor élessé válik.

A későbbiekben fény derül majd erre is. De korábban arról is beszámoltunk, hogy hatalmas újításokkal érkezik az iOS 18.1 béta, az Apple Intelligence októberben debütálhat. Noha mindenki arra számított, hogy szeptemberben, az új iPhone 16-os termékcsaláddal debütál majd az Apple Intelligence, most kiderült, kicsit csúszik a megjelenése.

Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy aggódhat a Google, bemutatta keresőjét az OpenAI: a cég a ChatGPT 2022 végi megjelenése óta tartott ettől a lépéstől. Egyúttal arról is hír érkezett, hogy magasabb árral és jobb hangminőséggel jön a Spotify új prémium csomagja. A cég bejelentette legújabb, minden eddiginél drágább előfizetői csomagját, amely várhatóan 6500 forint körüli áron lesz elérhető.

Karácsony bejelentette, mikor térhet vissza az autós forgalom a rakpartra

Rövidesen a budai alsó rakpartot is visszakapják az autósok a nagy árvizet követően, ami Budapestre szintén nyomást helyezett.

Mbappé megint gólt lőtt, de csak neccesen nyert a Real Madrid

3-0-ra is vezetett a Real Madrid hazai pályán, amikor az Alaves a meccs végére feltámadt, és izgalmassá tették a végjátékot.

Vonatbaleset történt Soroksáron, kisiklott egy tehervonat

Egy tehervonat több kocsija is kisiklott a soroksári állomásnál, aminek már a pontos okai is ismertek.