Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,26 Ft
Euró
393,23 Ft
Font
468,65 Ft
Bitcoin
63,299 $

Halálos fenyegetést kapott a párizsi olimpia megnyitójának DJ-je

A megnyitó vitatott jelenetében résztvevő francia DJ, Barbara Butch ellen online támadások indultak.

...svg content...Fotó: EPA/ANNA SZILAGYI
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A 2024-es párizsi olimpiai játékok nyitóünnepségének egyik szereplője, Barbara Butch francia DJ és aktivista rendőrségi feljelentést tett, miután az eseményt követően súlyos fenyegetéseket kapott az interneten, számolt be róla az Index. Az ügy hátterében a nyitóceremónia egy vitatott jelenete áll, amely széles körben váltott ki ellentmondásos reakciókat.

Butch ügyvédje, Audrey Msellati közleményben tájékoztatta a nyilvánosságot a helyzetről. „A 2024-es párizsi olimpiai játékok nyitóünnepsége óta Barbara Butch művész, DJ és aktivista egy rendkívül erőszakos internetes zaklatási és rágalmazási kampány célpontja lett”, fogalmazott az ügyvéd. Soron kívül Árvízhelyzet: Zebegény nehéz helyzetben van, be kellett indítani a szivattyúkat

A közlemény részletezte a fenyegetések természetét is: „Halállal, kínzással és nemi erőszakkal fenyegették meg, és számos antiszemita, homofób, szexista és groszofób gyalázkodás célpontja is volt.” Az ügyvéd közölte, hogy védence elítéli az ellene és az általa képviselt értékek ellen irányuló gyűlöletet.

A vitatott jelenet, amelyben Butch részt vett, egy híres festmény újraértelmezése volt drag queenek és LMBTQI-személyek bevonásával. Bár kezdetben Leonardo da Vinci Az utolsó vacsorájára asszociáltak a nézők, később kiderült, hogy valójában Jan Hermansz van Bijlert XVI. századi holland festő Istenek ünnepe című alkotását idézték meg a szervezők.