Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Késes támadás Angliában: egy harmadik gyermek is elhunyt

Újabb gyermek vesztette életét az angliai késes támadásban, amit egy 17 éves fiatal követhetett el, akire valószínűleg a lehető legsúlyosabb büntetés vár.

...svg content...Fotó: EPA/ADAM VAUGHAN
Európa
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Mindenkit megdöbbentett, ami hétfőn történt egy merseyside-i táncstúdióban, ahol egy késes támadó sorra szúrta le a gyerekeket, akik egy foglalkozáson vettek részt. Két gyermek életét már nem lehetett megmenteni, miközben több másik fiatalt kritikus állapotban szállítottak kórházba.

A BBC azt írja, kedden az egyik kritikus állapotban lévő gyermek életét vesztette. Egy 9 éves kislány a legutóbbi áldozat, de további öt gyermek és két felnőtt állapota továbbra is válságos, így lehetséges, tovább nő az áldozatok száma.

A másik két gyermek, akiket halálra szúrt a támadó, 6 és 7 évesek voltak. A 17 éves fiú, akit gyilkossággal és gyilkossági kísérlettel vádolnak, letartóztatás alatt áll. Ha bizonyítást nyernek a gyilkosságok, minden bizonnyal élete végégi börtönben marad. Egyelőre nem sokat tudni a támadóról, azt sem, hogy beszámítható-e, mert ha nem, kényszerkezelés alá kerülhet, ám akkor sem lehet már újra szabadlábon.

A rendőrség megerősítette, az a név, ami jelenleg az interneten terjed a gyanúsítottról, nem fedi a valóságot. Emiatt arra kérik az embereket, ne találgassanak, amíg a nyomozás folyamatban van, és később minden információt nyilvánosságra fognak hozni.

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.