Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,26 Ft
Euró
393,23 Ft
Font
468,65 Ft
Bitcoin
63,299 $

Jackl Vivien nem jutott tovább a középdöntőben 1500 méter gyorson Párizsban

A 15 éves Jackl Vivien is medencébe ugrott a párizsi olimpia keddi versenynapján, 1500 méter gyorson.

...svg content...Fotó: Jackl Vivien a nõi 1500 méteres gyorsúszás versenyszámának elõfutama után a belgrádi vizes Európa-bajnokságon 2024. június 20-án. MTI/Derencsényi István
Sport
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Sokan várták Milák Kristóf úszását kedd délelőtt Párizsban, nemcsak a magyar szurkolók. Közvetlen Milák medencébe ugrása előtt nyilatkozott Hosszú Katinka Milák edzőjéről, aki kimondta, mit is gondol.

Az olimpiai bajnok Milák óriási úszott az előfutamon, hozta a tőle elvárt szintet, talán még többet is, tekintve, hogy délelőtt lendült akcióba. Ellentmondást nem tűrően nyerte meg a futamot, nem adott esélyt az ellenfeleknek, akik csak a nyomát követhették. Németh Nándor is bejutott a középdöntőbe, szintén egy erősebb futam végén. Soron kívül Árvízhelyzet: Zebegény nehéz helyzetben van, be kellett indítani a szivattyúkat

A még mindig csak 15 éves szuper-tehetség, Jackl Vivien pedig 1500 méter gyorson igyekezett minél jobb eredményt elérni. Őt illetően is nagy volt az érdeklődés, hiszen 15 esztendősen ott lenni a legjobbak között, az több mint nagy dolog, függetlenül attól, milyen eredményt ér el.

A még mindig csak 27 éves Katie Ledecky abszolút favoritként úszott az élen, nagyon hamar óriási előnyre tett szert, nem lehetett kérdés, hogy az amerikai legenda, többszörös olimpia bajnok nyeri majd a futamot. Ez így is lett, senkitől nem zavartatva húzta be az első helyet, még csak üldözni sem tudták a többiek. Hiába volt messze, közel 30 másodperccel a világcsúcsához, ez is bőven elég volt neki ahhoz, hogy a legjobb idővel kvalifikálja magát a döntőbe.

Ugyan Vivien jól kezdett, tartani tudta a tempót a legjobbakkal, idővel kijött rajta a fáradtság, és végül hatodikként zárt, nem jutott be a döntőbe, az összetettben a 15. helyen fejezte be az 1500 méteres távot. A következő olimpiáján is csak 19 éves lesz, bőven van ideje arra, hogy legkésőbb Ausztráliában már érmes legyen, de ez USA-ban is összejöhet.