Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

560 millió forintot kardoztak össze a hongkongiak a párizsi olimpián, csupán két győzelemmel

Ezzel pedig azonnal ők lettek a legeredményesebb nemzet a vívásban.

...svg content...Fotó: MTI/AP/Andrew Medichini
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Két győzelem, több mint félmilliárd forintnyi jutalom: Hongkong úgy belehúzott a párizsi olimpián, hogy rögtön a legsikeresebb nemzet lett az ötkarikás játékokon, ugyanis Vivian Kong már az első, szombati versenynapon legyőzte ellenfeleit; Cseung Ka Long pedig hétfő este brillírozott a férfi tőrözők között, ezzel megvédve tokiói címét is.

A két aranyérmes egészen megdöbbentő összeggel gazdagodott a győzelmek nyomán, ugyanis Hongkong szinte felfoghatatlan jutalmas biztosít a legeredményesebb sportolóinak: az aranyérmesek ugyanis 280 millió forintnak megfelelő hongkongi dollárt kapnak jutalomként. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Szingapúr is busásan jutalmazza győzteseit, hiszen az ország mintegy 270 millió forintnyi összeget ad az aranyérmeseknek; őket követi a hatalmas összegek listáján Izrael, mely 100 millió forinttal díjazza legjobbjait. A következő a sorban Szerbia, mely 80 millió forintnyi dinárral örvendezteti meg a győzteseket.

A top 10-ben azonban helyet kapott Magyarország is, hiszen nálunk 55 millió forintot ér egy aranyérem. Érdekesség azonban, hogy az Egyesült Államokban mindössze 13,5 millió forintnak megfelelő dollárral jutalmazzák az aranyérmeseket; Lengyelország pedig határozottan unortodox módon jutalmazza legjobbjait: lengyel művészek festményét, gyémántot, vagy éppen üdülési utalványt kapnak.

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.