Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Az egyiptomi vívó, Nada Hafez 7 hónapos terhesen versenyzett a párizsi olimpián

Fontos volt számára, hogy ezt elárulja a világnak, ezzel is szerette volna felhívni a figyelmet az egyiptomi nők kitartására.

...svg content...Fotó: Unsplash/Alev Takil
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Nada Hafez egyiptomi vívó egy Instagram-bejegyzésben árulta el, hogy hétfőn hét hónapos terhesen versenyzett a párizsi olimpián:

„Úgy tűnhet, hogy ketten álltak a dobogón, de valójában hárman voltunk! Ott voltam én, az ellenfelem és a még világra nem jött kisbabám!” Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

A 26 éves egyiptomi sportoló hétfő délelőtt szállt szembe ellenfeleivel: először megnyerte első fordulós mérkőzését a női vívók versenyében, 15-13-ra legyőzve az amerikai Elizabeth Tartakovskyt; noha a koreai Jeon Hayoung aztán a 16 között 15-7-re legyőzte Hafezt.

Az egyiptomi vívó már nem először képviselte hazáját az ötkarikás játékokon: a riói és a tokiói olimpián is ott volt, noha mindkét alkalommal már a nyitókörben kikapott. Hafez fontosnak érezte, hogy elárulja a nagyvilágnak, hogy állapotos, mondván, ily módon kívánta felhívni a figyelmet „az egyiptomi nők erejére, kitartására és fáradhatatlanságára”.

Azt is elmondta, hogy masszív kihívásokkal kellett szembenéznie, mind fizikai mind pedig érzelmi téren, megjegyezve, hogy „a terhesség hullámvasútja önmagában is kemény, de az élet és a sport egyensúlyának megtartásáért küzdeni több, mint megerőltető volt, mégis” megérte.

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.