Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
351,98 Ft
Euró
392,96 Ft
Font
468,72 Ft
Bitcoin
63,205 $

Beomlott egy szénbánya Vietnámban, többen meghaltak

Vietnám egyik szénbányának beomlása miatt többen életüket vesztették, rajtuk már nem lehetett segíteni.

...svg content...Fotó: Unsplash/Dexter Fernandes
Ázsia
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Nemrég számoltunk be a halálos indiai földcsuszamlásról, mellyel szinte egy időben Vietnámban beomlott egy szénbánya, aminek következtében öt bányász meghalt. Erről a helyi hatóságok számoltak be kedden, nem sokkal azután, hogy megtörtént a tragédia.

A baleset hétfőn történt Quang Ninh tartományban, ami arról híres, hogy az ország legnagyobb szénbányászati területe. Az áldozatok valamennyien 23 és 47 közötti férfiak, akik a Vinacomin állami szénbányász egységének alkalmazásában álltak. Soron kívül Videón Mbappé újabb gólja és gólpassza, simán nyert a Real Madrid

A Reuters azt írja, a baleset okát még vizsgálják, folyamatban vannak a vizsgálatok, hogy kiderítsék, mi történt pontosan. A szénbányászati balesetek nem ritkák Vietnámban, aminek működése továbbra is nagyban függ a fosszilis tüzelőanyagtól az energiatermelés terén. Egy statisztika szerint a széntüzelésű erőművek 2024 első felében az ország villamosenergia-termelésének 60 százalékát adták.

Áprilisban is hasonló tragédiáról számoltak be, mint legutóbb, akkor négy bányász vesztette életét, további hét pedig megsérült egy bányában bekövetkezett gázrobbanás miatt. Szintén egy, a Vinacomin által üzemeltetett bányáról volt szó.

Orbán Viktor határozott választ adott a Magyar Péter-vitára

A magyar miniszterelnök határozott választ adott arra a kérdésre, hogy fog-e vitázni Magyar Péterrel, a Tisza Párt vezetőjével.

Orbán Viktor kifejezetten kérte a budapestieket, mégis sokan mentek megnézni a Dunát

A magyar miniszterelnök is látta azokat a felvételeket, melyeken tömegek láthatóak, ahogyan a Duna közvetlen közelében bámészkodnak Budapesten.

Liptai Claudia szerint kevés ember tud úgy énekelni, mint Tóth Gabi

A Sztárban Sztár All Starsban adott olyan dicséretet Tóth Gabinak Liptai Claudia, amit a falra is kitehetne, annyira szép volt.