Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,68 Ft
Euró
393,47 Ft
Font
468,56 Ft
Bitcoin
62,957 $

Gálát rendezett a magyar férfi kézilabda-válogatott az olimpián Argentína ellen

A magyar férfi kézilabda-válogatott is pályára lépett hétfő este, ezúttal Argentína ellen, ami fordulatos mérkőzést hozott.

...svg content...Fotó: Lékai Máté (k), valamint az argentin James Parker (b) és Pablo Simonet (j) a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi kézilabdatornájának B csoportjában játszott Magyarország - Argentína mérkőzésen a Dél-párizsi Arénában 2024. július 29-én. MTI/Illyés Tibor
Sport
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Két magyar csapat is játszott hétfő este, a vízilabdás lányok kezdtek, akik végül legyőzték Kanadát, és ezzel fontos lépést tettek a továbbjutás felé, addig a férfi kézilabda-válogatottra Argentína várt, akik sokáig komoly gondokat tudtak okozni.

Az első félidő több mint feléig fej-fej mellett haladtak a csapatok, hol a magyarok, hol az argentinok vezettek. Egy pillanatra sem unatkozhattunk, egy igazán élvezetes, fordulatos meccset láthattunk, és szerencsére most az átlövések nagyon feküdtek, ami eddig talán hiányzott. Soron kívül Árvízhelyzet: Zebegény nehéz helyzetben van, be kellett indítani a szivattyúkat

Mindez önbizalmat is adott a csapatnak, majd a gyors adok-kapok megszűnt, és 17-12-es vezetéssel várhattuk a második félidőt. A folytatás még simábban alakult, csak úgy záporoztak a gólok, nem győztünk örülni nekik, annyi volt belőlük.

Bármivel is próbálkozott az ellenfél, nem tudták megtörni a magyar gépezetet, ami ezen az estén sokszor hibátlanul működött. Ebből az önbizalomból mindenképpen érdemes lesz meríteni, és nemcsak a támadásokat érdemes megdicsérni, hanem a védekezést és a védéseket is. 35-25 lett a vége, és ez egy olyan eredmény, amit nem kell magyarázni, megvan az első győzelem Párizsban, jöhetnek a norvégok.