Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Késelés Angliában: két gyerek meghalt, hat kritikus állapotban van

Kiderült, hogy két gyerek már biztosan életét vesztette egy késes támadásban Angliában, kilencen pedig megsérültek.

...svg content...Fotó: EPA/ADAM VAUGHAN
Európa
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Egy táncműhelyben követték el a támadást, aminek következtében két gyermek olyan súlyosan megsérült, hogy már nem lehetett megmenteni az életüket. Egy Southport-i Hart Street-i ingatlanban, délelőtt 11 óra 50 perckor történt az incidens, de sokáig nem lehetett tudni pontos információkat róla.

A kilenc sérült gyerekből hat kritikával állapotban van, két felnőtt szintén. Egy 17 éves lancashire-i Banksból származó cardiffi fiatalt tartóztattak le gyilkosság és gyilkossági kísérlet gyanújával. A hivatalos tájékoztatás szerint nem keresnek senkit a támadáshoz köthetően, és az ügyet nem terrorcselekményként kezelik. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Jelenleg is nyomoznak a rendőrök, de jelenleg sok a kérdőjel, az indíték is kérdéses. Egy Taylor Swift témájú joga- és táncműhely tartott foglalkoztatást 6 és 10 év közötti általános iskolás gyerekeknek, amikor a támadó többeket megkéselt.

13 mentőautót küldtek a helyszínre speciális erőforrásokkal, majd a szúrt sérüléseket szenvedett sérülteket három különböző kórházba szállították. Egyelőre nincs arról információ, hány évesek a megkéselt áldozatok és sérültek. Az üzlettulajdonos azt mondta, a támadás olyan volt, mint egy jelenet egy horrorfilmben – írja a BBC.

A tulajdonos szerint hat vagy hét fiatal lányt késeltek meg a támadás során, és hirtelen a nyugodt angliai környék horrorhelyszínné változott, mint az már nem egyszer fordult elő az USA-ban. Később még több részlettel szolgálhatnak a hatóságok, arról is, hogy a gyanúsított 17 éves fiatal miért szúrhatta le a nála sokkal fiatalabb gyerekeket.